Voor de tweede keer dit schooljaar, beleefden de kinderen van het eerste en zesde leerjaar van Freinetschool Het Wijdeland  een ‘eerste’ schooldag.

De zenuwen stonden strak gespannen en kriebeltjes fladderden door de buikjes van de kinderen (en juffen). Van de spanning, maar ook van het enthousiasme om de vriendjes en juffen terug te zien.

Het was een gek gezicht: de zoen en vroem-zone, die lijnen die in de gang geplakt waren en al die juffen met hun mondmasker, maar al heel snel voelde het weer vertrouwd aan: het typische Wijdeland-gevoel. Ook mét de nodige social distancing.

Ook onze turnjuf Hanna zorgde voor de nodige bewegingsmomentjes in de klassen met hippe danspasjes en spelletjes aangezien onze normale turnlessen niet kunnen doorgaan. Zo hebben we toch de nodige beweging gehad. Superleuk!

We zagen alleen maar blije gezichtjes gisteren en dat zorgde voor een warm gevoel in de harten van het Wijdelandse team. Een dikke merci aan alle ouders en kindjes om zich zo goed aan de veiligheidsregels te houden. We zijn heel blij om jullie weer gezond en wel in ons schooltje te mogen ontvangen!