Directie, leerkrachten en kinderen op hun eerste schooldag in Het Wijdeland Brustem.

Algemeen

Voor de tweede keer dit schooljaar, beleefden de kinderen van het eerste en zesde leerjaar van Freinetschool Het Wijdeland  een ‘eerste’ schooldag.

De zenuwen stonden strak gespannen en kriebeltjes fladderden door de buikjes van de kinderen (en juffen). Van de spanning, maar ook van het enthousiasme om de vriendjes en juffen terug te zien.

Het was een gek gezicht: de zoen en vroem-zone, die lijnen die in de gang geplakt waren en al die juffen met hun mondmasker, maar al heel snel voelde het weer vertrouwd aan: het typische Wijdeland-gevoel. Ook mét de nodige social distancing.

Ook onze turnjuf Hanna zorgde voor de nodige bewegingsmomentjes in de klassen met hippe danspasjes en spelletjes aangezien onze normale turnlessen niet kunnen doorgaan. Zo hebben we toch de nodige beweging gehad. Superleuk!

We zagen alleen maar blije gezichtjes gisteren en dat zorgde voor een warm gevoel in de harten van het Wijdelandse team. Een dikke merci aan alle ouders en kindjes om zich zo goed aan de veiligheidsregels te houden. We zijn heel blij om jullie weer gezond en wel in ons schooltje te mogen ontvangen! 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Fakkeltocht gaat door, maar plaatselijk

Wegens de corona-toestanden was het dit jaar niet mogelijk om onze jaarlijkse Fakkeltocht te organiseren i.s.m. de gemeenten Heers, Gingelom en Sint-Truiden. De afdelingen hebben beslist om ieder hun eigen monumenten te bezoeken om toch de traditie levendig te houden. Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw onze Fakkeltocht samen met …

Algemeen
Sint-Truiden is voor meer dan 13 procent groen, zonder de landbouw mee te tellen

In 2018 schreef Het Provinciaal Natuurcentrum (PNC) een natuurrapport voor elke Limburgse gemeente. Alle groene bestemmingen, natuurgebieden én Natura 2000-gebieden werden in kaart gebracht. Die laatste zijn de Europese beschermingsgebieden voor waardevolle dieren en planten. Sint-Truiden scoort hierbij behoorlijk: 13,03 procent is groengebied, en dat is niet slecht voor een …

Algemeen
1
Heers: feestje zonder social distance zet kwaad bloed

Daags nadat de horeca wederom de verplettende boodschap heeft gekregen om verplicht te slikte duiken er plots beelden op van een feest in de gemeente Heers. Het is de zaakvoerder van een traiteur zaak die de zaak aan het licht brengt. “Wraakroepend, terwijl wij alles doen om de veiligheid te …