Tijdens een verkeersactie op de Luikersteenweg wilde een ploeg in de vooravond overgaan tot controle van een voertuig naar aanleiding van een verkeersinbreuk.
Het voertuig nam de vlucht en reed aan hoge snelheid weg richting het centrum van Sint-Truiden. Het voertuig werd door verschillende ploegen nagereden en begon aan een dolle rit door het centrum, waarbij de bestuurder onverantwoorde risico’s nam en verschillende mensen in gevaar bracht. De bestuurder trachtte op verschillende momenten politievoertuigen aan te rijden. Uiteindelijk is het voertuig opnieuw richting de Luikersteenweg gereden, waar het gevluchte voertuig opzettelijk inreed op de politie. Hierbij raakten twee politievoertuigen en het voertuig van een passant beschadigd.
De drie inzittenden werden gearresteerd en ter beschikking van het parket gesteld. De bestuurder van het voertuig, geen onbekende voor het gerecht, bleek onder invloed van verdovende middelen te zijn. Het voertuig werd inbeslaggenomen en het rijbewijs van de bestuurder werd onmiddellijk ingetrokken.