Onze Groenmarkt, er is hard aan gewerkt. Het werd een plaats om te rusten, elkaar te ontmoeten, kinderen te laten spelen, op ontdekkingstocht te gaan.

De Groenmarkt is een ontmoetingsplaats waar inwoner en bezoeker thuiskomen. “Ik kom jullie er heel graag binnenkort eens tegen! Bedankt aan iedereen die dit fantastische plein mee vorm heeft gegeven”, zegde burgemeester Heeren ter gelegenheid van de feestelijke opening van de Groenmarkt en het Abdijplein gisterenavond.

Het werd geen traditionele opening, maar de nieuwe Groenmarkt zal de geschiedenis ingaan als het plein dat ‘tijdens de coronacrisis’ werd gerealiseerd en geopend. Dus werd het een alternatieve opening waar zo’n 1.000 stadsgenoten genoten van de uitzending via internet en de receptie voor een select publiek was. Maar genieten van het plein, dat mag, moet en kan iedereen.

En moest er nog een nieuwe hittegolf komen (je weet maar nooit met de klimaatproblemen), dan hebben we een leuke plek om verfrissing te zoeken, nu het zwembad nog niet klaar is!