Op 28 februari opende Buitenschoolse Kinderopvang Tutti Frutti de deuren van de nieuwe vestiging in Zepperen. De verhuis van de vroegere opvang locatie in Kortenbos naar het terrein van secundaire school Hasp-O Zepperen in de Kasteelstraat is daarmee compleet.

Ouders, schooldirecties en buurtbewoners konden afgelopen zaterdag (26 februari) al een kijkje nemen in de gloednieuwe kinderopvang. Tijdens de krokusvakantie verzorgen medewerkers van Tutti Frutti hier de opvang van een 65-tal 2,5- tot 12-jarigen.

Het was een feestelijke dag voor de Buitenschoolse Kinderopvang in Sint-Truiden. Om 6u30 stonden de eerste jonge bezoekers te trappelen voor hun eerste dag in de nagelnieuwe opvang locatie in Zepperen. Onder de deskundige begeleiding van het team van Tutti Frutti knutselden de kinderen in de voormiddag fraaie confetticlowntjes. In de namiddag konden ze zich helemaal uitleven tijdens een wervelend carnavalshoedenspel.

‘Alles staat hier in het teken van carnaval en dat blijft nog de hele week zo’, zegt schepen van Kinderopvang Nina Kvikvinia. ‘Zo raken de kinderen op deze Verloren Maandag helemaal in de carnavalssfeer. We zijn dan ook uitermate verheugd dat we hier tijdens de krokusvakantie zoveel kleuters en lagereschoolkinderen mogen entertainen. Op onze locatie in Kortenbos was er plek voor ten hoogste 32 kinderen. Hier kunnen we er 80 opvangen.’

Meer capaciteit mét een thuisgevoel
‘Door de instroom van jonge gezinnen in de buurt, werden de wachtlijsten voor de kinderopvang almaar langer. We mochten de verhuis dus niet langer uitstellen’, vult schepen van gebouwinfrastructuur Johan Mas aan. ‘Daarom besloot het lokaal bestuur om deze ruime opvangunit te plaatsen. Dit is natuurlijk een tijdelijke oplossing, maar door de gezellige inrichting zijn we er toch in geslaagd een thuisgevoel te creëren voor onze jonge bezoekertjes. De ouders en buurtbewoners die vorige zaterdag al een kijkje kwamen nemen, zullen dat vast en zeker beamen. Alles is hier voorzien: een grote speelruimte, slaapruimtes, een ingerichte keuken, toiletten …’

Opvang op wandelafstand
‘Ook na de krokusvakantie staat de kinderen van lokale kleuter- en basisschool Het Blavierke een blije verrassing te wachten. Nu hun nieuwe opvang locatie zich op wandelafstand bevindt, zijn de busritten naar Kortenbos verleden tijd. Dat is niet alleen een geruststelling voor de ouders van de jongste kleuters, die omwille van de busrit soms nog een andere oplossing zochten, maar ook goed voor het milieu. Dubbele winst, dus’, glundert schepen van kinderopvang Nina Kvikvinia. ‘Ook voor de leerlingen van Klim-Op in Kortenbos is aan een oplossing gedacht. Na de krokusvakantie worden zij voor en na de schooluren in hun eigen school opgevangen door een medewerker van Tutti Frutti. Op woensdagnamiddag kunnen ze terecht in Zepperen, net als de leerlingen van ’t Zonnetje in Melveren, die vroeger op woensdagnamiddag naar Kortenbos kwamen.’

De Campus van Hasp-O Zepperen wordt meteen de meest volledige schoolcampus van de provincie met drie types van het middelbaar onderwijs (ASO, TSO en BSO), een internaat, kleuteronderwijs, lager onderwijs en nu ook buitenschoolse kinderopvang op één locatie.

Voor meer informatie over de Buitenschoolse Kinderopvang in Sint-Truiden, kan je altijd terecht bij Tutti Frutti via 0492 59 41 60 of op de webpagina  (https://www.sint-truiden.be/buitenschoolse-kinderopvang-tutti-frutti-administratie-0). Het programma voor de krokusvakantie vind je op https://www.bubbelpret.be/.