Op 25 september huldigen de provincie Vlaams-Brabant en de stad Zoutleeuw het eerste mobipunt in de regio in. De provincie Vlaams-Brabant werkt met het project Regionet Leuven aan oplossingen voor het mobiliteitsprobleem in de regio.

Eén van de oplossingen is de uitbouw van een netwerk van kleinere mobipunten. Een mobipunt, of ook wel hoppinpunt genoemd, is een centrale plaats waar gebruikers vlot kunnen overstappen van het ene op het andere vervoermiddel. Dankzij mobipunten in de dorpskernen en langs openbaar vervoersassen kan de mobiliteit in de regio duurzamer worden.

Het eerste Vlaams-Brabantse mobipunt werd gerealiseerd in Zoutleeuw. Dit mobipunt bevindt zich langs de N3 en Asbroekstraat en voorziet een bushalte, 2 parkeerplaatsen en laad-infrastructuur voor elektrische (deel)auto’s, een overdekte fietsenstalling, een digitale mobipunt-zuil en vanaf oktober ook een lockersysteem voor pakjes.

Op vrijdag 25 september om 13.30 uur huldigen gedeputeerde Ann Schevenels, burgemeester Boudewijn Herbots en schepen Roger Mertens het mobipunt van Zoutleeuw in.

Vervolgens worden ook een gloednieuwe Delhaize Shop ’N Go met Panos en bijhorend Q8-station, uitgebaat door G&V Energy Group, officieel geopend met een lintdoorknipping door gedeputeerde, burgemeester en schepen. Het station, waarbij extra aandacht besteed werd aan een duurzame groenbeplanting, en de shop met mooi afgewerkte foodcorner sluiten aan op de site om samen met het mobipunt één geheel te vormen. Adres: Mobipunt, langs N3 en Asbroekstraat in Zoutleeuw