Op kerstdag 2021 overleed oud-burgemeester en gemeenteraadslid Jef Cleeren. Eerste opvolger Eveline Kevers neemt de fakkel van hem over en zal voortaan in de gemeenteraad zetelen voor CD&V. Vanavond legde ze de eed als kersvers gemeenteraadslid af.

Eveline zette haar eerste politieke stappen bij de lokale verkiezingen in 2018. Haar eerste bestuurservaring heeft ze kunnen opdoen in het Bijzonder Comité van het OCMW en als voorzitter van Vrouw&Maatschappij binnen de afdeling CD&V Sint-Truiden. Ze is daarnaast actief als voorzitter van haar lokaal buurtcomité Hendrik Prijslaan en als voorzitter van de sociale huisvestingsmaatschappij CV Nieuw Sint-Truiden. Als eerste opvolger zetelt Eveline sinds 31 januari in de gemeenteraad wegens het heengaan van Jef Cleeren. “Ik zal net als Jef mij best doen om onze stad hoog in het vaandel te dragen, in het belang van alle Truienaren. Ik hoop op een goede samenwerking met iedereen en ben blij dat ik als gemeenteraadslid voor CD&V mag zetelen in de gemeenteraad,” zegt Eveline Kevers. Buiten de politiek is het nieuwe gemeenteraadslid werkzaam als leerkracht in Hasp-O-Sint-Truiden. Ze heeft één zoontje, Miel, met haar partner Geert.

Waardige opvolger
Eveline heeft al enkele jaren ervaring in de lokale politiek. Vanwege haar beroep en haar andere activiteiten is ze goed op de hoogte van wat er leeft in haar thuisdorp Wilderen én in de rest van Sint-Truiden. “Met Eveline Kevers heeft onze CD&V-fractie een waardige opvolger voor wijlen Jef Cleeren. Wij hebben haar leren kennen als een gedreven en geëngageerde jonge vrouw en verwelkomen haar graag als nieuw gemeenteraadslid in onze CD&V fractie,” zegt CD&V fractieleider Bert Stippelmans.