De diensten van politiezone kanton Borgloon stellen al sinds enige tijd een verhoogd aantal problemen vast aan het autokeuringsstation in Heers. Aangezien de keuringscentra in Grâce-Hollogne, Luik en Verviers nog niet volledig operationeel zijn, begeven ook inwoners uit Wallonië zich regelmatig naar het keuringsstation in Heers voor een keuring van hun voertuig.

 

Door de toename van de keuringsactiviteiten, komen bij de politiezone zeer veel meldingen binnen van verkeersoverlast ter hoogte van het autokeuringsstation. Er staat regelmatig een wachtrij aan voertuigen tot op de N3, hetgeen het doorgaand verkeer tot stilstand doet komen. Om de verkeersoverlast in deze buurt te beperken, kunnen we vaak niet anders dan wachtende bestuurders terug naar huis te laten keren, aldus CP Rohnny Maes, Korpschef van de lokale politie kanton Borgloon.

Maar het is niet alleen de verkeersoverlast in de buurt die problematisch is. De verkeersdienst van de politiezone heeft sinds 25 mei 2020 extra patrouilles uitgevoerd in de buurt en intensief gecontroleerd. Tijdens deze controles werden tot nu toe al 49 overtredingen vastgesteld, die te maken hebben met niet-verzekering van voertuigen en misbruik van kentekenplaten. Bijvoorbeeld stellen onze diensten vast dat men met niet-ingeschreven voertuigen naar de keuring rijdt waarop dan ook nog eens een nummerplaat van een ander voertuig bevestigd is, hetgeen dus wettelijk niet toegelaten is. Bovendien is het voertuig vaak ook nog niet verzekerd.

CP Rohnny Maes: “Onze politiezone blijft de nodige inspanningen leveren om de verkeersoverlast in de buurt in te dijken en de verkeersovertredingen te beboeten. Bijkomend zullen wij in overleg gaan met de bestuurlijke overheid en de Group Autoveiligheid om structurele oplossingen uit te werken, die de veiligheid in de buurt van het autokeuringsstation dienen te waarborgen.”