Aalst blijft in het sukkelstraatje steken en Velm raast als een TGV door de kompetitie en twee van de drie vrouwenploegen kwamen niet aan voetballen..

STVV dames A en KVV Zepperen-Brustem moesten dit weekend aantreden tegen respectievelijk Lommel United A en Lommel United B. Maar daar kwam niets van in huis, want de bezoekers uit het noorden van de provincie moesten verstek laten gaan wegens coronagevallen in hun midden. De matchen werden dus verdaagd.

Eerste provincialer KVV Zepperen-Brustem ruilde deze week hu, trainer in. Alain Peetermans, vertrokken bij Alken FC wegens geen kwaliteit aldaar en ook geen punten, nam het roer over. En met succes. 4-1 werd het tegen Bregel Sport met vier doelpunten van Vanwelkenhuysen. Een opsteker voor club en supporters want na twee nederlagen was puntengewin een noodzaak. Door deze zege komt de fusieploeg weer in de middenmoot terecht, maar de inhaaloperatie om mee te dien met de grote jongens is nog lang.

Sporting Aalst was ook dringend aan winst toe, maar daar weigerde Borgloon duidelijk aan mee te werken. Aalst ging op eigen veld met 2-3 de boot in. In de 74ste minuut werd een verdiend punt uiteindelijk met een penalty verloren en versterkt Aalst zijn plaats in de bodem van de klassering.

Velm VV daarentegen zit op een wolk. Het slachtoffer van vorige zondag heette Kortessem. Die werden met 6-1 om de oren geslagen. Vechmaal liet twee punten liggen bij Habo, en zo komen de Velmenaren alleen op kop in derde provinciale C.

STVV dames B prijkt dan weer eveneens aan de kop van de klassering te staan met vier zeges op evenveel matchen. Ditmaal was Valencia Pïringen het slachtoffer, en met 10-12 mogen we wel degelijk van een slachtoffer spreken. Vier matchen gespeeld, vier gewonnen en dus twaalf punten is het bilan. Maar nog sprekender is het doelpuntensaldo: der dames maakten 30 doelpunten en hun keeper moest zich slechts tweemaal omdraaien.