FC SINT-TRUIDEN: corona decimeert vrouwenvoetbal

Algemeen

Aalst blijft in het sukkelstraatje steken en Velm raast als een TGV door de kompetitie en twee van de drie vrouwenploegen kwamen niet aan voetballen..

STVV dames A en KVV Zepperen-Brustem moesten dit weekend aantreden tegen respectievelijk Lommel United A en Lommel United B. Maar daar kwam niets van in huis, want de bezoekers uit het noorden van de provincie moesten verstek laten gaan wegens coronagevallen in hun midden. De matchen werden dus verdaagd.

Eerste provincialer KVV Zepperen-Brustem ruilde deze week hu, trainer in. Alain Peetermans, vertrokken bij Alken FC wegens geen kwaliteit aldaar en ook geen punten, nam het roer over. En met succes. 4-1 werd het tegen Bregel Sport met vier doelpunten van Vanwelkenhuysen. Een opsteker voor club en supporters want na twee nederlagen was puntengewin een noodzaak. Door deze zege komt de fusieploeg weer in de middenmoot terecht, maar de inhaaloperatie om mee te dien met de grote jongens is nog lang.

Sporting Aalst was ook dringend aan winst toe, maar daar weigerde Borgloon duidelijk aan mee te werken. Aalst ging op eigen veld met 2-3 de boot in. In de 74ste minuut werd een verdiend punt uiteindelijk met een penalty verloren en versterkt Aalst zijn plaats in de bodem van de klassering.

Velm VV daarentegen zit op een wolk. Het slachtoffer van vorige zondag heette Kortessem. Die werden met 6-1 om de oren geslagen. Vechmaal liet twee punten liggen bij Habo, en zo komen de Velmenaren alleen op kop in derde provinciale C.

STVV dames B prijkt dan weer eveneens aan de kop van de klassering te staan met vier zeges op evenveel matchen. Ditmaal was Valencia Pïringen het slachtoffer, en met 10-12 mogen we wel degelijk van een slachtoffer spreken. Vier matchen gespeeld, vier gewonnen en dus twaalf punten is het bilan. Maar nog sprekender is het doelpuntensaldo: der dames maakten 30 doelpunten en hun keeper moest zich slechts tweemaal omdraaien.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Is men de Groenmarkt al naar de kl…. aan het helpen?

Het feestgedruis van de opening raast nog door onze hoofden, en met fierheid wandelen we over onze vernieuwd Groenmarkt. Maar blijkbaar niet iedereen. De stad investeerde heel wat geld in de vernieuwing van de Groenmarkt, volgens sommigen te veel, maar dat laten we in het midden. Over het resultaat is …

Algemeen
Het is niet de eerste keer dat deze zaal in opspraak komt

Burgemeester Kristof Pirard reageert op de taferelen die zich in zijn gemeente Heers afspeelden “Boos en vol afschuw kijk ik naar deze beelden. Beelden die duidelijk tonen dat er nog steeds mensen zijn die het niet zo nauw nemen met de opgelegde regels, voor ieders gezondheid. En juist nu, dit …

Algemeen
Fakkeltocht gaat door, maar plaatselijk

Wegens de corona-toestanden was het dit jaar niet mogelijk om onze jaarlijkse Fakkeltocht te organiseren i.s.m. de gemeenten Heers, Gingelom en Sint-Truiden. De afdelingen hebben beslist om ieder hun eigen monumenten te bezoeken om toch de traditie levendig te houden. Hopelijk kunnen we volgend jaar opnieuw onze Fakkeltocht samen met …