De stad Sint-Truiden blijft verder investeren in de infrastructuur voor het lokale verenigingsleven. Zo werden de verouderde faciliteiten in Zepperen en Runkelen de voorbije jaren omgebouwd tot eigentijdse ontmoetingscentra: De Veva in Zepperen en Den Andries in Runkelen. In 2022 is de feestzaal in Aalst aan de beurt. De zaal zal ingericht worden als multifunctioneel gebouw met allerlei innovatieve en duurzame voorzieningen, waarvan de hele lokale gemeenschap gebruik kan maken.  De gemeenteraad keurde het renovatiedossier unaniem goed op maandag 29 november.

 “We plannen een totaalrenovatie van het gebouw met een vernieuwing van het dak en buitenschrijnwerk, modern sanitair, duurzame ledverlichting, verbeterde luchtkwaliteit, convectoren etc. Daarnaast pakken we ook de parking en riolering aan. Bovendien komen er twee oplaadpunten voor elektrische voertuigen en fietsers”, zegt schepen van Gebouwen Johan Mas.

“Deze werkzaamheden passen volledig in het kader van ons klimaatactieplan waarbij we ernaar streven om de CO2-emissie op ons grondgebied tegen 2030 met 40% terug te dringen. Als stadsbestuur hebben we een voorbeeldfunctie en engageren we ons ertoe om onze gemeentelijke gebouwen te onderwerpen aan een doorgedreven energetische renovatie. Met deze renovatie investeren we ongeveer 600.000 euro in kwaliteitsvolle, energiezuinige infrastructuur voor de inwoners en verenigingen van deelgemeente Aalst”, vertelt schepen van Duurzaamheid Ingrid Kempeneers.

“We zijn opgetogen dat de gemeenteraad groen licht geeft voor deze infrastructuurwerken. We vinden het immers belangrijk dat we kunnen blijven investeren in het verenigingsleven en lokale dorpsgemeenschappen. De inwoners en verenigingen zullen na de werkzaamheden beschikken over een moderne en energiezuinige feestzaal. Op die manier kunnen we een impuls geven aan het buurtleven van Aalst”, aldus schepen van Buurtwerking Jurgen Reniers.

“De geplande renovatiewerken zijn geraamd op 599.592,60 euro exclusief btw. Die investering is ook kostenbesparend. De vaste kosten van bijvoorbeeld verlichting en verwarming zullen aanzienlijk afnemen dankzij duurzame ledverlichting en een betere isolatie van het dak en het buitenschrijnwerk”, besluit schepen van financiën Jo François.

     

Klik op de foto’s voor groter beeld.