Freddy Davis krijgt publiek stil met verhaal over zijn aan corona overleden 55-jarige vrouw

Algemeen

Voor de tweede vrijdag op rij was FamilyRadio te gast op het zomerterras van De Kippe in Merkem (West-Vlaanderen). Eén van aanwezige artiesten was de Limburgse artiest Freddy Davis, die tijdens de babbel met presentator Paul Bruna sprak over zijn vrouw Anita die werd getroffen door corona en na een zware hersenbloeding overleed op 55-jarige leeftijd. Het publiek werd stil, heel stil, bij het beluisteren van zijn levensverhaal.

Freddy zei dat het heel moeilijk is om haar dood te kunnen aanvaarden. “Waarom? Enerzijds omdat dit komt door een virus, anderzijds omdat we geen afscheid konden nemen. Er was niet de minste mogelijkheid om bij haar te zijn. Op woensdagvoormiddag 25 maart werd mijn echtgenote – door onze dochter – overgebracht naar het ziekenhuis. Dezelfde namiddag hoorde ik ze nog aan de telefoon. Ze gingen haar overbrengen van het ene naar het andere ziekenhuis in Hasselt om haar in een kunstmatige coma te brengen en te beademen. Dat was de laatste keer dat ik mijn vrouw heb gehoord. Op vrijdag 3 april of tien dagen later is ze overleden. Ieder dag kregen we in de namiddag vanuit het ziekenhuis een telefoontje met uitleg hoe haar toestand was geweest in de voorbije 24 uren. Ze was een viertal dagen in het ziekenhuis toen haar nieren begonnen te falen. Ze werd nog aan de nierdialyse gelegd. Ze kreeg extra bloedverdunners. Die bloedverdunners zorgden dan weer voor meer kans op bloedingen. En dat gebeurde er met Anita. De dag voor haar overlijden kreeg ze ‘s nachts een zware hersenbloeding, waardoor ze hersendood was. Op vrijdag 3 april zijn we in de late namiddag naar het ziekenhuis geweest. Toen vernamen we dat ze hersendood was. Voor het ziekenhuis was ze dan in feite al overleden. Het moeilijkste aan heel dat corona-gedoe is dat we geen afscheid konden nemen van mijn vrouw. De uitvaart was heel miniem met 15 personen én dat was het. Ik mocht ook thuis geen bezoek ontvangen. Ik mocht nergens naartoe gaan. Het waren heel triestige momenten…”, zegt Freddy Davis bij presentator Paul Bruna in De Kippe in Merkem. Hij kreeg voor deze moedige getuigenis een warm applaus van het publiek.

(Met dank aan PADI van de Krant van West-Vlaanderen)

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Er kwamen gisteren 969 besmettingen bij!

Tussen 2 september en 8 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 588. Dat is een stijging met 29 procent tegenover de week voordien. Dat blijkt deze morgen uit de voorlopige gegevens op het online dashboard van gezondheidsinstituut Sciensano. Voor de zevende dag op rij toont het gemiddelde aantal …

Algemeen
Chiro Engroli: stad Sint-Truiden neem uw verantwoordelijkheid!

“De Chiro Engroli (chiro Groot Gelmen) is erbarmelijk gehuisvest en de stad Sint-Truiden reageert helemaal niet”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Eddy El Herbouti. “Het probleem is de eerste keer al schriftelijk aangekaart in januari, tot nu toe kregen we zelfs geen antwoord.” “Toen wij als sp.a deel uitmaakten …

Algemeen
Zepperse vrouwen winnen allereerste competitiematch

Gisteren begonnen onze dames eraan met hun eerste officiële competitiewedstrijd in en tegen FC Maasland. De voorbereidingsmatchen lieten al het beste verhopen, maar wat een kanjers zijn deze dames!! De eerste competitiewedstrijd werd gewonnen tegen Maasland met een mooie 1-3 score!! Een schitterende start van het seizoen!!!

%d bloggers liken dit: