Elk jaar organiseren OKRA Sint-Truiden en PASAR Sint-Truiden op de zondag voor Kerstmis een kerstfeest voor mensen met minder kansen.

Zij vullen dan het personeelsrestaurant van Ziekeren met 250 mensen, die komen genieten van een warme maaltijd, een leuk muzikaal optreden, kinderanimatie en de komst van de Kerstman met een kar vol cadeautjes voor alle kinderen en vooral een gezellige babbel. Want de organisatoren zien vaak dezelfde mensen terug zodat er maar één conclusie is: de kansarmoede, daar geraak je toch zo moeilijk uit. Naast de hulp van Asster, voor eten en accommodatie, Sint-Vincentius en Onder Ons om de mensen te bereiken en de financiële steun van sponsors en de Stad Sint-Truiden kunnen OKRA en PASAR dat al 15 jaar volhouden. En ook dit jaar stond vandaag deze fijne dag op het programma, ware er niet corona waardoor al deze dingen in het water vallen.

Pasar Sint-Truiden kwam met een goed idee: we konden deze voormiddag onze kerstboodschappen  die we deden voor de mensen die vaak aan de rand van de maatschappij leven, gaan afgeven op de parking van het Begijnhof. Samen met Sint-Vincentius Sint-Truiden worden onze voedingswaren verdeeld. “Het was een blij weerzien. Ik ging samen met mijn mama ons kerstpakket gaan afgeven. Proficiat Jos Duchateau en Andrea Nuyts van PASAR voor het initiatief “, schrijft burgemeester Veerle Heeren, die normaal ook elk jaar komt meehelpen op het Kerstfeest, op haar FB-pagina.