Het Franse circus, dat deze week aan de Fabrieksstraat in Sint-Truiden staat, moet haar groot spektakel toch afgelasten. Dat heeft burgemeester Veerle Heeren laten weten. Het circus was er nochtans klaar voor om een coronaveilige voorstelling te geven. Maar wat voor de Bogaard en de Roxy geldt, geldt ook voor een circus. Er was dus veel ergernis…voor niks.

“Tot 19 november worden evenementen in onze stad geschrapt”, aldus de burgemeester op haar Facebookpagina. “Dus ook circusvoorstellingen, al had de circusdirecteur inderdaad heel wat voorzorgsmaatregelen genomen. Het gezelschap is op doorreis naar Frankrijk, maar gezien de lockdown kunnen ze hun eigen land ook niet meteen binnen. Daarom mogen ze wel nog even hun tenten laten staan in de Fabrieksstraat.”

Op sociale media kreeg de burgemeester de wind van voren, vooral door al die virologen die ons land nu rijk geworden is. “Ik begrijp dat de mensen ongerust zijn als er plots een heel circus zijn tenten opslaat. Uiteraard zal er enige bedrijvigheid zijn want de dieren moeten dagelijks verzorgd worden. Maar er worden geen voorstellingen gegeven”, sust Heeren. Trouwens de mensen maakten zich voor niks ongerust, want een circus is niks anders dan een theater, en die zijn toch ook dicht. Zodra de mogelijkheid zich voordoet, zal het circus trouwens meteen doorreizen naar de volgende bestemming, liefst terug naar Frankrijk.