In Sint-Truiden mag van dinsdag 9 tot en met 27 maart 2021 kosteloos grofvuil naar het containerpark gebracht worden? Maar wat met personen en gezinnen zonder auto? Hoe geraken die nog van hun grofvuil verlost? Dat vraagt gemeenteraadslid en oud-burgemeester Ludwig Vandenhove zich af.

“Steeds worden er bepaalde groepen vergeten bij de dienstverlening in Sint-Truiden. Voor een aantal zaken personen die in de randgemeenten wonen, voor andere zaken personen die niet over een personal computer beschikken of er niet kunnen mee werken en/of voor personen, die niet over een auto beschikken. Het is symptomatisch voor gemeenten in het algemeen en de stad Sint-Truiden in het bijzonder: steeds meer afbouw van de dienstverlening”, zeggen sp.a gemeenteraadsleden Filip Moers en Ludwig Vandenhove.

Het is duidelijk volgens beide socialisten dat je enkel kan genieten van een volledige dienstverlening als je in het stadscentrum woont, digitaal ontwikkeld bent en transportmogelijkheden hebt. Indien niet, trek je plan dan maar!

“Waar is de tijd van de lentepoets naartoe, die ik indertijd ingevoerd had? Ook die lentepoets heeft de CD&V-N-VA-Open VLD- meerderheid weer afgeschaft omwille van besparingen. Bij het aanbreken van de lente houden veel personen en gezinnen grote poets.
Om het hen gemakkelijk te maken, werd een huis-aan-huis verzameling georganiseerd. Akkoord dat kostte de stad geld, maar voor een goede dienstverlening betalen de burgers uiteindelijk belastingen. En met deze actie waren deze belastingen nuttig besteed”, aldus Filip Moers.

“Reden voor het huidige college van burgemeester en schepenen om de Grote Lenteschoonmaak af te schaffen? Het klimaat? Wel dit heeft nu eens helemaal niets met het klimaat te maken, dat is onzin. De bevolking zit met dat afval en dat moet sowieso weg. Of het nu opgehaald wordt, of naar het containerpark gebracht wordt. Dit is niet minder of niet meer dan gewoon besparen op de basisdienstverlening”, besluit Ludwig Vandenhove.