Goed nieuws voor toeristen die nog op zoek zijn naar een topbestemming in eigen land. De stad Sint-Truiden schenkt 1001 gratis nachten weg. Elke toerist die een overnachting boekt tijdens de zomermaanden vanaf 15 juni tot en met 31 augustus in één van de Truiense logies of hotels krijgt er één nacht gratis bij. Omdat logeren samen gaat met dineren, ontvangen toeristen per overnachting ook een ‘aan tafel bon’ ter waarde van 30 euro, die ze kunnen besteden  bij de lokale horeca.

Haspengouw is één van de toeristische topbestemmingen in Vlaanderen. De natuur brengt rust maar ook avontuur. Fietsen, wandelen, shoppen en genieten van een uitgebreid horeca-aanbod: dat zijn de troeven van Sint-Truiden. We willen toeristen de kans geven om Haspengouw te komen ontdekken. Daarom bieden we 1001 gratis overnachtingen aan bij onze lokale hotels en logies in Sint-Truiden. Hiervoor werken we met het één betalen – één gratis principe. Wie één overnachting boekt, krijgt er één extra nacht gratis bij inclusief ontbijt.

Daarnaast willen we bezoekers van onze stad de kans geven om ook ons lokaal horeca-aanbod te leren kennen. Bij elke boeking van een overnachting binnen de 1001-gratis nachten, ontvangen de bezoekers een ‘aan tafel bon’. De bon heeft een waarde van 30 euro, die kan besteed worden tijdens de boekingsperiode bij één van onze restaurants, brasserieën of cafés. Op die manier geven we onze lokale horeca, die de voorbije maanden geen euro zag binnenkomen, een stimulans.

Sint-Truiden telt in totaal 42 logiesverstrekkende bedrijven. Die zijn samen goed voor 664 slaapplaatsen. Omdat het aanbod van 1001 nachten enkel geldig is voor niet-Truienaren voorziet de stad ook voor de inwoners de mogelijkheid om van de ‘aan tafel bon’ te genieten. Iedereen kan binnenkort online een bon kopen van 20 euro. De stad legt hier 5 euro bovenop. Deze actie is geldig bij alle Truiense horecazaken tot eind juli 2020.

Je hoeft geen uren onderweg te zijn om een vakantiegevoel te hebben. Onze monumentenstad heeft mooie plekjes om te ontdekken te voet of met de fiets. Het Limburgse fietsroutenetwerk loopt door de Haspengouwse velden met prachtige vergezichten. Daarnaast organiseren we tal van activiteiten die je met je gezinsbubbel kan doen zoals ontbijt -en avondwandelingen, kampvuurverhalen en plukdagen. En als gaststad van Gezinssport Vlaanderen vinden in Sint-Truiden de zomerzoektochten plaats. Dit zijn wandel -en fietstochten en geocaching op maat van het gezin. Ontdek ze allemaal via visitsinttruiden.be.