Haspengouw Rally 2018

Algemeen

Voor snelle wagens en ruikend rubber moet je in het weekend van 23 en 24 februari afzakken naar de 21ste editie voor de Rally van Haspengouw, de openingsmanche van het Belgisch Rallykampioenschap.

Het belooft een topaffiche en spektakel te worden. BMW’s, Porsches en veel R5 wagens zullen aan de start staan.

Kwestie parcours wordt er gekozen voor de gekende waarden. We beginnen in Halle-Booienhoven, terug van weggeweest, waar natuurlijk de bekende passages op de kasseien niet mogen ontbreken.

KP Gingelom is de volgende die de deelnemers mogen betwisten, en dit ongewijzigd tegenover 2017.

Hierna verplaatsen de wagens zich naar Heers en Horpmaal, ook niet onbekend natuurlijk. Kp Heers is een rondkoers geworden, waardoor er constant spektakel zal te zien zijn op de slechte strook verharde grond die op deze proef te vinden is.

Horpmaal is eveneens ongewijzigd tegenover 2017,alhoewel er wel minstens 1 boom minder naast het parcours staat.

Al deze kp’s zijn tussen de 12 en de 15 km lang, en worden 3 maal gereden, in totaal goed voor een kleine 160 km klassementsproeven.

Heel wat bekende namen zoals Kris Princen met zijn skoda R5, Patrick Snijers met de Porsche 997 GT3 , Jonas Langenakens met Mitsubischi Evo x en nog vele andere zullen het beste van zichzelf geven.

Zoals steeds wordt er om 8:00 uur gestart op zaterdag, om na een goed gevulde rally dag omstreeks 19:00 uur de eindwinnaar op het podium te kunnen verwelkomen in Landen, het kloppend hart van het rallycentrum.

Voor meer info kan je terecht op de website

www.rallyvanhaspengouw.be

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Een nieuwe wondere wereld wacht op jou!

Ben jij klaar voor een spiksplinternieuwe magische ervaring? Vanaf het begin van de traditionele adventsperiode zijn de zes Kerstmagie-kastelen allemaal in de ban van een volledig nieuw concept. Dus ook in Duras! Dit jaar dompelen we je onder in een wondere wereld voorbij jouw verbeelding. Kerstmagie wordt dit jaar van een …

Algemeen
De eerste competitiedag in provinciale

Een ploeg verdwijnt, Jong STVV, en één ploeg komt erbij, KVV Zepperen-Brustem Dames, zodat het aantal provincialers met 6 op peil blijft. Met dat verschil: de helft van onze provinciale ploegen … zijn vrouwen! Zepperen-Brustem opende in de hoogste provinciale reeks de debatten al op woensdag (wegens het bekervoetbal van …

Algemeen
Gravenhof Zepperen haalt zilver op interclub

Gisteren behaalde stal Gravenhof uit Zepperen een mooie zilveren medaille op de interclub. Vorige jaar waren de ruiters van Gravenhof goed voor brons, dit jaar hebben ze zilver. Een leuke trend, want wat zal het volgend jaar worden? En we mogen zeker niet vergeten dat het Gravenhofteam bestaat uit kinderen. Super …

%d bloggers liken dit: