Voor snelle wagens en ruikend rubber moet je in het weekend van 23 en 24 februari afzakken naar de 21ste editie voor de Rally van Haspengouw, de openingsmanche van het Belgisch Rallykampioenschap.

Het belooft een topaffiche en spektakel te worden. BMW’s, Porsches en veel R5 wagens zullen aan de start staan.

Kwestie parcours wordt er gekozen voor de gekende waarden. We beginnen in Halle-Booienhoven, terug van weggeweest, waar natuurlijk de bekende passages op de kasseien niet mogen ontbreken.

KP Gingelom is de volgende die de deelnemers mogen betwisten, en dit ongewijzigd tegenover 2017.

Hierna verplaatsen de wagens zich naar Heers en Horpmaal, ook niet onbekend natuurlijk. Kp Heers is een rondkoers geworden, waardoor er constant spektakel zal te zien zijn op de slechte strook verharde grond die op deze proef te vinden is.

Horpmaal is eveneens ongewijzigd tegenover 2017,alhoewel er wel minstens 1 boom minder naast het parcours staat.

Al deze kp’s zijn tussen de 12 en de 15 km lang, en worden 3 maal gereden, in totaal goed voor een kleine 160 km klassementsproeven.

Heel wat bekende namen zoals Kris Princen met zijn skoda R5, Patrick Snijers met de Porsche 997 GT3 , Jonas Langenakens met Mitsubischi Evo x en nog vele andere zullen het beste van zichzelf geven.

Zoals steeds wordt er om 8:00 uur gestart op zaterdag, om na een goed gevulde rally dag omstreeks 19:00 uur de eindwinnaar op het podium te kunnen verwelkomen in Landen, het kloppend hart van het rallycentrum.

Voor meer info kan je terecht op de website

www.rallyvanhaspengouw.be