Komt het nog ooit goed tussen Sp.a en CD&V?

Algemeen

Zeg nooit “nooit” in de politiek, waar men zijn ziel verkoopt voor een bord linzensoep. Maar of het ooit goed komt tussen de Sint-Truidense socialisten en christendemocraten, durven we te betwijfelen onder deze generatie politici.

Het zat en maandagavond weer bovenarms op. Heel Sint-Truiden kon het live op de computer volgen hoe de ene partij de punten van de andere afkraakte, met deze keer gemeenteraadsvoorzitter Bert Stippelmans, in een vorig leven nog schepen van Openbare Werken, in de hoofdrol.

Toen de Sp.a haar toegevoegd punt wilde toelichten, punt dat op de agenda stond, toverde Stippelmans plots een deus ex machina uit zijn hoed: “Dat punt moet hier niet besproken worden, dat is de bevoegdheid van het schepencollege”, zette hij de agendamaker in zijn of haar hemd. En hij voerde het punt, af met de stemmen van de meerderheid.

Het ging over de petitie van de mensen van de Driewilgenstraat die moeten betalen voor gescheiden riolering terwijl de buren dat gratis kregen. Filip Moers wilde het punt voorstellen, maar kreeg het woord niet en prompt zette de voorzitter zijn micro af.

Dat hij hiermee zijn eigen schepen van Openbare Werken het gras voor de voeten wegmaaide zal hij ook pas later beseft hebben. Want die was wel klaar met haar antwoord. Een positief antwoord op de vraag van Moers. “Fluvius werkt met afkoppelingsgebieden waardoor slechts enkele huizen van de Driewilgenstraat bij de Vrijheersstraat horen. In deze legislatuur subsidiëren we niet meer, maar ik zie een mogelijkheid om in dit concrete dossier bij te sturen zodat de Driewilgenstraat volledig bij het projectgebied Vrijheersstraat kan behoren. Ik heb begrip voor de mensen daar en ik onderzoek deze piste zodat ook zij niets hoeven te betalen.” Opgelost dus. Maar het kwaad was geschied en het dossier zal (weer maar eens) op de tafel van de gouverneur verschijnen. Een grote kans op pacificatie gemist dus, als je het ons vraagt. Het viel trouwens op hoe stil het was op de computerschermen van Open Vld en N-va.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Koning, koningin, prinsen en prinsessen op de fiets

Hoog bezoek vandaag in Limburg. De koning en de koningin kwamen samen met hun vier kinderen genoten van een stukje van al het moois dat Limburg te bieden heeft, zoals ‘Fietsen door het Water’ in Bokrijk. Zo geven ze het goede voorbeeld om op vakantie te gaan in eigen land. Het …

Algemeen
1
De Commanderij van Bernissem of Bjansem Winning

Sint-Truiden heeft heel wat verdwenen of niet-toegankelijke monumenten. We zochten er enkele bij mekaar om u toch even te laten genieten van wat was of is en dat u niet mag of kan zien! De Commanderij van Bernissem (of Bernshem) bij St-Truiden gelegen aan de Kommanderijstraat was een commanderij van …

Algemeen
De Alkense Award voor het Ondernemerschap 2020

De Alkense Award voor het Ondernemerschap beloont kleine, middelgrote en grote ondernemingen in Alken voor hun inzet dag in dag uit. Deze award wordt jaarlijks door de Alkense ondernemersraad, in samenwerking met het gemeentebestuur, uitgereikt om het Alkense ondernemerschap te stimuleren en verdienstelijke ondernemers in de kijker te zetten. Elk jaar …

%d bloggers liken dit: