Een filmpje waarop een masturberende transgender in een Truiense politiecel zou te zien zijn, zorgt weer voor heibel in onze anders toch zo rustige stad. Men probeert er zelfs politieke munt uit te slaan en er weer een extern onderzoek tegenaan te smijten.
De Truiense politiebaas reageert met de volgende mededeling:
“De korpsleiding werd vanmiddag geïnformeerd over het bestaan van een opname waarop een persoon zichtbaar zou zijn die ongewenst gedrag vertoont in een politiecel. De korpsleiding is niet op de hoogte van het bestaan van dergelijk filmmateriaal. Indien het klopt dat er beelden gemaakt en verspreid werden van een persoon in een politiecel is dit uiteraard onaanvaardbaar. Dit is in strijd met de wettelijke en deontologische regels waaraan wij ons als politie dienen te houden. Een grondig onderzoek zal ingesteld worden.”
Dus stop met politieke insinuaties en laat de mensen die daarvoor bevoegd zijn eerst onderzoeken of er wat gebeurd is, of het filmpje wel echt is, of het een agent was die het maakte en wie ervan op de hoogte zou geweest zijn.