Het Agentschap Wegen en Verkeer (AWV) startte eergisteren, op dinsdag 30 november 2021, met de heraanleg van het betonnen dubbelrichtingsfietspad langs de Steenweg Borgloon (N754) in asfalt.
Het gaat om de zone tussen de Sint-Truidersteenweg (N79) en de Sittardstraat (N754a) ter hoogte van de industriezone Tivoli.
Het eerste gedeelte van de werken, waarbij de versleten betonnen platen vernieuwd worden, zal tot vlak voor de kerstvakantie duren. De nieuwe betonplaten dienen dan uit te harden, waarna de toplaag in asfalt in maart 2022 wordt aangelegd.
Tijdens de werken is het fietspad volledig afgesloten. Fietsers dienen dan ook een omleiding te volgen rond de werfzone via Borgloon-centrum (Sittardstraat – Koning Albertlaan – Tramstraat – Nieuwstraat – Graethempoort). Ook het fietspad langs het vroegere Fruitspoor, tussen de Steenweg Borgloon en het Stationsplein, zal tijdens de werkzaamheden plaatselijk onderbroken zijn.
Er is geen hinder voor het gemotoriseerd verkeer, dat steeds in beide richtingen over de Steenweg kan rijden. Ter hoogte van de werfzone wordt de maximumsnelheid wel afgebouwd tot 50 km/u.
Opgelet: asfaltwerken zijn erg weersgevoelig. De planning is steeds onder voorbehoud. Via onderstaande link kan je steeds de meest recente info betreffende het project raadplegen.