Er zijn in Limburg opnieuw drie mensen met een coronabesmetting overleden en die stierven alle drie stierven  in een rusthuis. In de Limburgse ziekenhuizen zijn er geen nieuwe corona-overlijdens te betreuren. In totaal eiste het coronavirus in Limburg al 929 slachtoffers, 56 procent stierf in een rusthuis.

In de Limburgse woonzorgcentra stierven opnieuw drie bewoners met een coronabesmetting. Alle drie waren ze met zekerheid besmet met het virus. Dat brengt het totale aantal corona-overlijdens in onze woonzorgcentra op 519. 108 van hen hadden met zekerheid een coronabesmetting, 411 waren vermoedelijk drager van het virus. Hert is wel goed nieuws is wel dat er vanuit de Limburgse ziekenhuizen geen nieuwe overlijdens worden gemeld. Met 410 overlijdens in onze ziekenhuizen komt de totale dodentol van het coronavirus in Limburg op 929: 56 procent van hen stierven in een rusthuis, 44 procent in een ziekenhuis

Ondertussen zijn de cijfers, waarop we ons baseerden om alarm te slaan in Sint-Truiden bijgesteld, trouwens bij alle gemeenten van Haspengouw. Het moet wel gezegd dat Sciensano, van wie de cijfers komen, een overheidsinstelling is die ressorteert onder minister Maggy Deblock. Het was bijzonder klein van hen om te proberen de schuld in de schoenen van het Sint-Trudoziekenhuis te steken: die mensen hadden totaal geen schuld aan deze fout.

Indien we mensen zouden geaffronteerd hebben, onnodig schrik aangejaagd hebben, dan willen we ons daarvoor excuseren. Want net als Marc Van Ranst in het middagjournaal, zijn wij op het verkeerde been gezet door de foutieve melding van de overheidsinstelling Sciensano. En wij niet alleen!