Op de wekelijkse persconferentie haalde de Kanarietrainer Hollerbach behoorlijk uit naar de voetbalbond: daar blijft met in hetzelfde bedje ziek. Alles voor de groten, de kleintjes worden hard aangepakt.

Toen Hollerbach op bewuste persbabbel gevraagd werd wat hij van de schorsing van Bauer vond, werd hij geïrriteerd, net als elke STVV-fan trouwens. “De Belgische competitie is heel interessant maar wat me hier stoort, is dat de kleinere clubs zoals STVV niet eerlijk behandeld worden”, repliceerde de Duitser. “Tegen Anderlecht kregen we twee strafschoppen tegen die er geen waren, in de beker kreeg Seraing twee dagen meer recuperatie dan ons, nu is er die buitensporige straf voor Robert die nog nooit eerder in zijn carrière een rode kaart kreeg. Hij had nooit zo lang geschorst moeten worden.”

“Zo kan je als kleinere ploeg nooit naar boven klimmen”, ging Hollerbach verder. “Het is net de charme van het voetbal dat de kleintjes soms kunnen stunten tegen de groten. Maar als je stelselmatig benadeeld wordt, is dat praktisch onmogelijk. Ik vind het vooral heel jammer, ook voor de supporters. Ik ben een sportman. Voetbal zou eerlijk moeten verlopen maar ik heb de afgelopen maanden niet het gevoel gehad dat dit hier gebeurt.”

Weer een kluif voor de bobo’s in Brussel, die elke vorm van kritiek niet alleen naast zich neerleggen maar zelfs bestraffen, hoe correct de analyse ookmoge zijn.

Wat de match tegen Antwerp van volgende zondag betreft: Bauwer is er niet bij maar Hollerbach recupereert wel wat mensen.
Mory Konaté is hersteld van zijn voetblessure en kan spelen tegen Antwerp. Met Buatu en Cacace keerden deze week twee A-internationals terug van hun interlandverplichtingen. En wellicht krijgt Koita de voorkeur. Hij deed het uitstekend tegen Mechelen en in de oefenpot tegen Fortuna Sittard. “Hij traint ook goed. Het doet me plezier om vast te stellen dat ik eindelijk een alternatief heb op links”, aldus Hollerbach.