Jeugdbewegingen Chiro Wilduraantjes en Chiro Sint-Kristina in Brustem opgenomen in UiTPAS Haspengouw

Algemeen

 Vanaf donderdag 1 oktober zijn Chiro Wilduraantjes en Chiro Sint-Kristina in Brustem opgenomen in de UiTPAS Haspengouw. Hierdoor zullen kinderen en jongeren die zich in deze jeugdbewegingen inschrijven en deelnemen, UiTPASpunten kunnen verdienen en ruilen. Daarnaast kunnen de twee jeugdbewegingen kinderen en jongeren met een kansentarief anoniem een korting geven. Deze twee jeugdbewegingen zijn de eerste particuliere verenigingen die deelnemen aan UiTPAS Haspengouw.

De toetreding van Chiro Wilduraantjes en de Chiro Sint-Kristina tot het UiTPASprogramma is een belangrijke stimulans om kinderen en jongeren te laten participeren aan UiTactiviteiten. Voortaan zullen ze door hun deelname aan activiteiten en aan een kamp van de jeugdbeweging punten kunnen verdienen. Die punten kunnen de deelnemers sparen en ruilen voor andere activiteiten.

Verder wil de stad Sint-Truiden er mee voor zorgen dat kinderen en jongeren in armoede zonder drempel of stigma kunnen deelnemen aan activiteiten van de jeugdverenigingen. Het UiTPAS kansentarief betekent dat de kost van de deelname voor 40% door de stad en 40% door de jeugdbeweging wordt betaald. De deelnemer zelf betaalt de overige 20%.

“We hopen dat het gezinnen kan overtuigen om hun kinderen te laten deelnemen aan activiteiten van de jeugdbeweging. In de overeenkomst die we met beide jeugdverenigingen hebben afgesloten, staat ook dat ze zich moeten houden aan de zwijgplicht omtrent kinderen met kansentarief. De toepassing van de korting gebeurt volledig anoniem”, vertelt schepen van Jeugd Johan Mas.

“Met dit initiatief willen we kinderen en jongeren stimuleren om deel te nemen aan de jeugdbeweging en ook te sparen voor andere ervaringen binnen het vrijetijdsleven. We hopen ook andere verenigingen binnenkort toe te voegen aan het spaar- en voordelen programma UiTPAS Haspengouw”, besluit burgemeester Veerle Heeren.

De UiTPAS Haspengouw biedt talrijke mogelijkheden om deel te nemen aan het publieke vrijetijdsleven. Ook alle activiteiten die georganiseerd worden door de jeugdbewegingen Chiro Wilduraantjes en Chiro Sint-Kristina in Brustem staan voortaan in de UiTagenda. 

 

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Online infosessie: zin en onzin over zonnepanelen

Het gemeentebestuur van Gingelom besliste in 2019 om zonnepanelen te plaatsen op de daken van het gemeentehuis, de bibliotheek, de sporthal en de gemeentelijke werkplaats. In september en oktober werden deze werken uitgevoerd. Op dit moment zijn er dus 5 gemeentelijke gebouwen uitgerust met een PV-installatie. Denk jij er ook …

Algemeen
Geen subsidies voor carnavalsverenigingen!

“Carnaval Sint-Truiden is afgelast omwille van Corona. Alle begrip hiervoor, de volksgezondheid gaat voor alles”, zei sp.a gemeenteraadslid Eddy El Herbouti tijdens de gemeenteraad van maandag 26 oktober 2020. Er is echter een grote “maar”. “De carnavalsverenigingen hebben echter al heel wat geld uitgegeven, onder andere voor kledij, de wagens …

Algemeen
Mag mijn poetshulp nog komen … en andere vragen

  Welke winkels zijn essentieel, mag je nog verhuizen of op reis gaan, wat met de crèches en bibliotheken, en mogen grootouders nog op kinderen passen? Er zijn meer vragen dan we kunnen beantwoorden. Maar we proberen het toch met deze 20. Hiermee kom je al een stuk verder. Om …

%d bloggers liken dit: