Nu zaterdag 11 december om 20.15 uur zingen wij mee met het kerstconcert van het koor Cantilone in onze mooi versierde begijnhofkerk.  Het is een bijzonder concert, uiteraard met kerstliederen maar ook veel andere religieuze en wereldlijke liederen. Doorheen het programma wordt over een hedendaags reis in coronatijd verteld. Het leidmotief – oftewel de kerstboodschap – is “Alles komt goed!’

In vele gemeenten worden kerstconcerten afgelast omdat men te veel volk verwacht en men de verplichte veiligheidsmaatregelen niet kan naleven. Ons kerstconcert is kleinschalig en wordt uiterst veilig georganiseerd. Toeschouwers moeten bij de inkom hun covid-safe-pas en identiteitskaart tonen, alsook tijdens het gehele concert een mondmasker dragen. Het aantal toeschouwers is beperkt (maximum toegelaten is 200; ons concert wellicht 80). Het publiek moet minstens 3 meter verwijderd zijn van het koor. De koorleden mogen tijdens het zingen het mondmasker afdoen, maar moeten het bij verplaatsing in de kerk opzetten.  Met een CO²meter wordt de luchtkwaliteit constant gemeten; eventueel worden de deuren open gezet.  Al deze maatregelen zijn wettelijk verplicht.

Het koorbestuur heeft vrijwillig nog extra maatregelen genomen. De koorleden moeten  zaterdagnamiddag een zelftest doen en het negatieve resultaat aan de inkom tonen.De stoelen van de toeschouwers zijn ruim geplaatst met afstand tussen de bubbels.

Het gezellig samenzijn na het concert hebben we op eigen initiatief afgelast.

Kaarten voor dit concert kosten in voorverkoop 12 euro (aan de kassa 15 euro). Kinderen en jongeren tot 18 jaar betalen 5 euro. Je kan bij ons een kaart reserveren via bovenstaand mailadres of telefoneren 0488/31.55.47 of een briefje in de brievenbus met je naam en het aantal kaarten.