De stad Zoutleeuw lanceert tussen 16 december en 15 april de actie ‘KOOP #3440 SCAN & WIN’ om de lokale handel te ondersteunen en het lokaal kopen te stimuleren.

Ondernemers spelen een heel belangrijke rol in onze stad. Lokale handelaars zorgen voor heel wat dynamiek en ‘couleur local’ en dragen zo bij aan de leefbaarheid van onze stad. Dit zorgt er ook voor dat de stad aantrekkelijk blijft voor zowel inwoners als bezoekers, jong en oud. Shop in Zoutleeuw, scan zoveel QR-codes als je kan en win mogelijks één van de twee cadeaubonnen van 75€ die maandelijks verloot worden. Met deze campagne wil de stad Zoutleeuw gedurende 4 maanden (van 16 december tot 15 april 2022) de lokale handelaars in de kijker zetten alsook de inwoners en passanten aansporen om lokaal te kopen en te genieten van het lokale aanbod. Met als doel een verhoogde klantenbinding. Een  digitale campagne dus, die gebruik maakt van de app Happy Hageland.

Een gezonde gemeenschap veronderstelt ook een gezonde lokale economie. De veerkracht die de bedrijven, winkels en horeca tonen in deze onwaarschijnlijke tijden is groot. Maar ook de loyaliteit van de klanten mag niet vergeten worden. Op deze manier kan elke Leeuwse ondernemer zijn klanten bedanken voor de steun én het vertrouwen dat klanten hadden en hebben tegenover de vele handelszaken.

Deze actie kadert in het project ‘Helemaal van Hier’ waarvoor Europa, Vlaanderen en de provincie Vlaams-Brabant financiële middelen ter beschikking stellen ter versterking van de korte keten en de lokale economie. Niet alleen de klanten kunnen iets winnen maar ook de handelaars kunnen voordeel halen uit deze campagne. We bieden hen zo de kans hun klanten beter te leren kennen. Zo kunnen zij gedurende die 4 maanden ook zelf een kleine attentie voorzien om te verloten onder hun klanten. In ruil krijgt de handelaar dan de gegevens van de klanten die bij hen de QR-code hebben gescand.

 

Hoe werkt de campagne nu concreet ?
Om uit te leggen hoe de campagne is opgebouwd en wat we van de klant verwachten hebben we een video voorzien die alles in detail toelicht.
https://www.youtube.com/watch?v=hz_53Ez5-AI&t=75s