De Belgische kledingketen e5 mode heeft de ondernemingsrechtbank van Dendermonde gevraagd om een procedure van gerechtelijke reorganisatie (WCO, Wet Continuïteit Ondernemingen) op te starten. De keten wordt hard getroffen door de coronacrisis en ziet geen andere oplossing dan bescherming te vragen tegen de schuldeisers.

Door de gedwongen sluiting van de winkels kijkt e5 mode nu al aan tegen een omzetverlies van 12 miljoen euro. Kledingketen e5 mode telt 56 winkels in Vlaanderen en 12 in Wallonië. Die zijn nu allemaal al sinds 16 maart dicht en dit voor minstens 5 weken. En dat hakt stevig in op de inkomsten. Die wekenlange sluiting betekent een direct omzetverlies van 12 miljoen euro, net in een commercieel belangrijke periode met de nieuwe lentecollecties

e5 mode benadrukt dat de webshop nog steeds open is en open blijft tijdens de procedure van gerechtelijke organisatie. En van zodra de overheid de toestemming geeft de fysieke winkels weer te openen, zal dit ook gebeuren. Nu e5 mode voor 3 maanden bescherming vraagt tegen de schuldeisers kan de keten een doorstart bekijken en de zoektocht naar potentiële nieuwe investeerders beginnen. Bij de keten zijn 500 mensen in dienst.