Het was een tumultueuze week in Sint-Truiden. Komt er versterking of niet, dan toch op de allerlaatste minuut. Komt het goed tussen supporters en spelers? Ja en er kwam een verzoening en Pius werd geschorst voor zijn “grochel” en “fuck-you-vinger naar de mensen die hem betalen. Veel bluswerk was er dus nodig op Stayen en de boze supporters moesten met reden gemasseerd worden!

Kortrijk zou dan de lakmoesproef worden van de propere lei waarmee STVV de stappen naar een definitieve redding wilde zeggen. Datzelfde Kortrijk eiste in de eerste helft de bal op, met 78% balbezit slaagden ze daar zeer goed in. Maar, met geen bal tussen de palen, was er geen werk voor Schmidt. De Kanaries speelden erg goed georganiseerd. In de 7de minuut was het al prijs: Hasioka bracht de bal vanop de cornerlijn voor en Teixeira trapte binnen, maar Lambrechts had ergens een fout gezien, en de Truiense vreugde ging niet door Dat was maar uitgesteld. Brüls zette door op rechts en schilderde het leder prachtig voor de voet van Koita die in een tijd met links binnentrapte: een echte pegel, een beauty, voor ons al de prijs van doelpunt van de maand. We waren toen 13 minuten ver. Nauwelijks twee minuten later zag heel STVV een Kortrijkse hand aan de bal in de kleine rechthoek, iedereen! Behalve Lambrechts en de VAR. Maar de penalty kwam er toch op het halfuur. Hara werd van de sokken getrokken en Brüls zette de strafschop feilloos om: 0-2, en dat had niemand van de commentatoren verwacht noch gedacht. En de kanaries wellicht ook niet.

De tweede helft was een kopie van de eerste. Kortrijk had balbezit, probeerde maar kon de STVV niet uit verband spelen. Toch eens: in de 65ste minuut werd Kadri op links bediend -die kreeg daar plots ook wel veel ruimte- en die legde de aansluitingstreffer binnen. 1-2, en er begon weer hoop te leven bij de Kerels. Maar het gevaar kwam niet van de Kortrijkzanen, integendeel. Koita verraste vriend en vijand nog eens op een pegel die uiteenspatte op de deklat in minuut 76 terwijl 3 minuten later het weer Schmidt was die Kortrijk van de gelijkmaker af hield.

Dan verscheen er toch één van de nieuwelingen van STVV op de (en dat moeten we eerlijk zeggen) slechte grasmat van Kortrijk: Klauss maakte zijn debuut, en wat voor een. In minuut 85 bracht hij de bal voor doel (hij stond twee minuten op het veld), Delle miskeek zich maar Hayashi niet en die prikte de 1-3 binnen. De punten waren nu definitief voor STVV.

Het wordt een lange busrit van Kortrijk naar Sint-Truiden, maar wel een plezante, met drie punten in de koffer. STVV heeft getoond veerkracht te bezitten, de moeilijke week achter zich te kunnen laten. De Kanaries maakten hun borst nat en gaven opnieuw hoop voor de supporters. Op zondag 13 februari moeten de Kanaries naar Brussel om er de leider Union partij te geven.