210428-oxfam1Op zaterdag 8 mei schenkt de Oxfam-Wereldwinkel van Sint-Truiden haar klanten een gratis kopje eerlijke koffie*. Hiermee nodigen de vrijwilligers iedereen uit om de wereld achter de winkel te leren kennen, naar aanleiding van de Internationale Dag van de Eerlijke Handel. Iedere klant maakt ook kans op een koffieverwenpakket t.w.v. 50€.

World Fair Trade Day wordt jaarlijks georganiseerd op de tweede zaterdag van mei. Koffie was (naast rietsuiker) het eerste product dat 50 jaar geleden de wereldwinkels, die dit jaar overigens 50 jaar bestaan, verkochten. De Oxfam-Wereldwinkels waren de eerste in België die aan de slag gingen met eerlijke koffie en kunnen zich met recht de fairtradekoffiepionier van België noemen.

“Naast producten verkopen, voeren we met Oxfam België ook actie, doen we aan beleidswerk en partnerwerking, en sensibiliseren we jong en oud. Zeg nu zelf, welke ‘winkel’ doet ons dat na?”

De bibliotheek doet dit jaar ook mee! In 10 boeken wordt een bladwijzer gestoken over de actie. De lezer die een boek leent met de bladwijzer kan met deze bladwijzer eveneens een “verwenpakket” met fairtradeproducten  afhalen in de Oxfam Wereldwinkel.

Deze actie start op 8 mei.

 

 

Praktisch:
Oxfam-Wereldwinkel Sint-Truiden
Meinstraat, 11, 3800 Sint-Truiden, tel. 011/680981- sint-truiden@oww.be
Openingsuren: dinsdag tot vrijdag van 10 u tot 12.30 u en van 13 u tot 17 u. en op zaterdag doorlopend van 10 u tot 17 u.
Contactpersoon: Rachel Scheepers
Meer info op www.oxfamwereldwinkels.be/world-fair-trade-day

(*) De bon voor een gratis kopje koffie kan je hier downloaden.