Dinsdagochtend rond 04.30 uur kreeg de politie Limburg Regio Hoofdstad de melding dat een jongeman uit een appartement in de Koning Albertstraat in Hasselt is kunnen vluchten. Het slachtoffer gaf aan dat hij in de woning tegen zijn wil werd vastgehouden. De verdachte verschanste zicht in het appartement en zou gewapend zijn.

“Rond 05.30 uur sloten de politiediensten de straat af. Het SAU-TIG team van de lokale politie en de speciale eenheden van de federale politie kwamen ter plaatse”, geeft Dorien Vanderheiden, substituut van de Procureur des Konings, ons mee. “Om 10.30 uur kon de persoon, een man van 23 jaar uit Maaseik, worden opgepakt. Hij wordt meegenomen naar het politiekantoor. De politiediensten voeren een huiszoeking uit in de woning. De Koning Albertstraat werd opnieuw opengesteld.”

Hieronder het relaas van onze correspondent van deze ochtend in Hasselt:

UPDATE Hasselt Centrum 10.40u – De actie is afgelopen. Er is één man opgepakt in de perimeter tussen de Koning Albertstraat, de Havermarkt en Galerij de Ware Vrienden, het kloppend hart van winkelend Hasselt-Centrum. Het incident zou in de privé-sfeer liggen, meldt de politie. De omgeving werd omstreeks 10.45 uur weer vrijgegeven.

Onze correspondent meldde om 8.20 uur deze ochtend: “De Koning Albertstraat is afgesloten ter hoogte van PARADISIER, nr 38. Ook perimeter rond Galerij De Ware Vrienden. Er is opvallend veel politie en een speciale eenheid aanwezig met zware wapens. Wij zien mannen van de speciale interventie staan op een terras. De politie vraagt om de omgeving de komende uren te vermijden. De bewoners van de appartementen werden geëvacueerd.”
Foto’s © Tom Coppens