Deze week starten de renovatiewerken in de bibliotheek van Tongeren. De bib-ploeg koppelde er meteen een leuk alternatief aan. Ook voor de thuisblijvers in Haspengouw zit er een leuk uitje in omdat de minibib in Huis Theelen activiteiten voorziet.

“Omdat we ook in volle verbouwing bereikbaar wilden blijven voor onze leners, openen we een minibib in Huis Theelen”, vertelt burgemeester Patrick Dewael. “Vanaf vandaag kan je er terecht voor een klein maar pertinent aanbod boeken, strips en ander uitleenmateriaal. Het betreft een actuele collectie van 3.000 werken uit 2021 en 2022, alsook een verzameling populaire boeken en bestsellers. Er is eveneens een kleine zithoek met kranten en tijdschriften. Aan leners die alsnog op een ruimere collectie willen terugvallen, bieden we een (gratis) pakketservice aan, in samenwerking met de bibliotheek van Borgloon. Bovendien blijft de e-boekencollectie van de bibliotheek altijd beschikbaar, een aanrader.”

Activiteiten

Ook de activiteitenwerking van de bibliotheek zal waar mogelijk blijven doorlopen. Vanaf 1 augustus kunnen jonge kinderen en hun familie deelnemen aan Schatten van Vlieg, een zomerse zoektocht die start aan Huis Theelen en vervolgens loopt doorheen de stad. Tijdens deze zoektocht maakt Vlieg kinderen spelenderwijs bewust van geuren en koppelt hier doe-opdrachtjes aan. Niet alleen de bibliotheek organiseert trouwens een schattenjacht want Vlieg verstopt maar liefst drie schatten in Tongeren: ook in het Gallo-Romeins Museum en de Moerenpoort (Toerisme Tongeren). Plezier verzekerd dus!

Openingsuren Minibib (Huis Theelen,  Maastrichterstraat 8, Tongeren):

Ma. 10-12 en 14-17 uur

Di. 10-12 en 14-17 uur

Wo. 10-12 en 14-17 uur

Do. 10-12 en 14-17 uur

Vr. 10-12 uur

Za. 10-16 uur

Het inleveren van materialen blijft gedurende de volledige sluitingsperiode mogelijk via de inleverbus aan de achterzijde van de Velinx, of vanaf 1 augustus in Huis Theelen. Bovendien kunnen klanten rekenen op een extra lange uitleentermijn van 8 weken.

De info die u vindt in de online catalogus van de bibliotheek zal tijdelijk niet kloppen. Er zullen immers materialen ‘beschikbaar’ staan die ondertussen ingepakt en gestockeerd werden. Klanten willen weten of een boek aanwezig is in de minibib, kunnen contact opnemen met de medewerkers van de bibliotheek op het nummer 012/800.060 of via e-mail bibliotheek@stadtongeren.be.

Voor meer info over de e-boekendienst van de bibliotheek, het activiteitenaanbod  of andere: surf naar https://tongeren.bibliotheek.be