De eindejaarsperiode komt in zicht. Een heel gezellige periode, maar ook een moeilijke periode voor kansarme gezinnen met kinderen.

Zoals men weet, wonen er heel wat kansarme gezinnen in Heers, en de gemeente kan ook niet alle noden invullen. Net als vorig jaar doet het gemeentebestuur daarom beroep op iedereen om een kerstgeschenkje te kopen voor een kind in armoede. Het gaat hier over een kind dat gekend is bij het OCMW en alles verloopt anoniem. Het kind vult hiervoor een kerstbrief is en de ouders bezorgen die brief aan het OCMW. Op die manier weten we wat het kind graag als kerstcadeau zou krijgen. De maximumwaarde mag 30 euro bedragen.

Hoe kan je helpen?
In het Administratief Centrum vind ie een kerstboom met kerstballen.  Als je een kerstbal opent vind je het verlanglijstje van een kind. Je koopt het geschenkje waarbij het de bedoeling is te kopen wat het kind gevraagd heeft. Indien je liever geen geschenkje koopt, kan je vrijblijvend een gift doen. Aan het onthaal in het gemeentehuis staat een potje waar je een centje kwijt kan geraken.

Alle kinderen krijgen graag een geschenkje en alle ouders kopen graan een geschenkje voor de kinderen. Maar voor mensen in armoede is dat niet altijd mogelijk. De eindejaarsperiode is voor die mensen ook een dure periode. Ook al maken ze een sobere feestmaaltijd, het zal steeds duurder zijn dan hun dagelijkse kost en dan blijft er vaak niks meer over voor een geschenkje.

Vanaf 29 november kan je een kerstbal komen plukken uit de kerstboom. Je kan je cadeautje tot 15 december binnenbrengen in het gemeentehuis, dienst onthaal (maandag 9-12 u en 16-19 u, woensdag 9-12 u en 13-16 u, donderdag en vrijdag 9-12 u)

Vragen? Je kan terecht bij de sociale dienst van het OCMW 011/480100 of sociale.dienst@heers.be.