Na twee afgelaste edities kon er vorige zaterdag eindelijk terug een marktconcert plaatsvinden in de O.L.V.- kerk te Sint-Truiden. Het werd een speciale editie met optredens van enkele leerlingen uit de koperklassen van de Academie Haspengouw.

De maandelijkse marktconcerten met orgelbespelingen, telkens de 2de zaterdag van de maand, in de hoofdkerk op de Grote Markt te Sint-Truiden kunnen steeds rekenen op een vast publiek van een honderdtal geïnteresseerden. Vorige zaterdag werden de aanwezigen vergast op een speciale editie waar enkele koperblazers uit de klassen van docenten Marie-Paule Verlinden en Dirk hannes, beiden verbonden aan de Academie Haspengouw Podium, mochten concerteren.

Jef op hoorn, en Maxime, Martijn, Hendrik en Francis op trompet brachten prachtige barok muziek van o.a. Purcell en Händel. Dat koperklanken met orgelbegeleiding wel heel mooi klinken in een kerk zoals de O.L.V.- kerk, konden de toehoorders enkel beamen. Voor de jonge muzikale talenten in wording, die voor het eerst voor een publiek optraden, was het een unieke ervaring, waar ze met volle teugen van genoten.

         

“We proberen ieder jaar een van onze gratis marktconcerten te organiseren in samenwerking met de academie, en deze derde editie was ook nu weer een succes. Ik ben telkens weer verwonderd van het enthousiasme en kwaliteit wat de veelal jonge leerlingen hier brengen.” zegt Evgenia Galyan, die de concerten organiseert en tevens begeleid op het kleine Shumacher orgel dat maar zelden gebruikt wordt op een concert. “Het volgend marktconcert gaat door op zaterdag 12 maart” geeft Evgenia nog mee. Zeker een aanrader voor alle muziekliefhebbers die na hun boodschappen op de Haspengouwmarkt nog even willen genieten van klassieke muziek.