Drie jonge Truiense gasten Jeremie Wolfs, Maxim Heeren en Remco Schoofs met vooral roots uit Brustem, brengen donderdag 11 november hun mousserende wijn uit in het Fonteinhof te Borgloon. 

Na jaren experimenteren en opleidingen, hebben deze mannen een mousserende wijn gemaakt op basis van Haspengouwse hoogstamappelen. Ze hebben dit product van A tot Z zelfgemaakt en dit onder het motto: “maak lokaal” is nog beter dan “koop lokaal”. “Waarom zoveel flessen schuimwijn importeren uit Spanje, Frankrijk… terwijl wij met onze Limburgse appel ook een prachtige bubbel kunnen maken”, was de vraag waarop de drie het antwoord vonden en maakten.

Lepipz, gewoon leuke naam
Jeremie, Maxim en Remco zijn alvast fier op hun resultaat en gaan er alvast voor om de volgende jaren hun schuimwijn “Lepipz” uit te bouwen tot een gekend product in Limburg. Naast deze schuimwijn, maken zij ook nog een Lepipz likeur en Lepipz appelsap. Team Lepipz zit dus duidelijk niet stil. Wie zoekt achter de betekenis van Lepipz is er wel aan voor de moeite. “Het heeft geen betekenis. Het was gewoon een ingeving op het moment en het leek ons een leuke nieuwe naam””, aldus Renco Schoofs!

Hoogstamcultuur weer introduceren
Bij al dat bubbelend geweld mogen we evenwel niet te vergeten dat de VZW Lepipz, naast het maken van mousserende wijn, nog een groter doel heeft: het terug op de kaart zetten van hoogstambomen in de regio Haspengouw.  Zo heeft de VZW ondertussen al verschillende hoogstambomen aangeplant en onderhoudt deze vereniging verschillende hoogstamweides in Sint-Truiden.  “De vruchten van deze hoogstambomen komen dan ook perfect uit om te gebruiken voor hun mousserende appelwijn”, vindt Jeremie Wolfs. “Wij zijn alvast benieuwd naar het resultaat, jullie toch ook?”

Tasting in het Fonteinhof
Kom dan zeker en vast langs op hun eerste event: Lepipz Tasting, donderdag 11 november in Fonteinhof te Borgloon van 14u-23u. De gezellige Lepipz-bar zal doorlopend open zijn waar jullie de Lepipz-producten kunnen proeven en kopen met livemuziek en een DJ vanaf 18u. Daarnaast kunnen jullie zich ook inschrijven voor de Lepipz Tasting Tour (zie website, evenementen: www.lepipz.be), een begeleide wandeling van 40 minuten met hapjes en drankjes.

 

Team Lepipz: Jeremie Wolfs, Maxim Heeren & Remco Schoofs.
info@lepipz.be, Tongersesteenweg 303 3800 Sint-Truiden

 

 

Lepipz Tasting
11 nov. 14:00 – 23:00
Borgloon, Fonteinhof 1, 3840 Borgloon, België
Een onvergetelijk evenement waar je kennis maakt bij team Lepipz, het doel van team Lepipz en de lekkere producten van Lepipz. Laat je volledig onderdompelen in de Lepipz-sfeer in onze bar of op onze “Lepipz tasting tour” in de hoogstamweides. Dit event wil je zeker en vast niet missen!