Marcel Lelièvre overhandigde petitie aan schepenen

Algemeen

“Bij deze willen wij u namens het Buurtcomité Driewilgenstraat een petitie overhandigen aangaande de werkzaamheden, meer specifiek de aanleg van de gescheiden riolering in onze straat, de Driewilgenstraat”, zegde Marcel Lelièvre bij de overhandiging.

“De stad vraagt ons om buren samen te brengen en te helpen in moeilijke tijden als deze,  maar zelf maakt de stad wel onderscheid  tussen de buren door sommigen bewoners van onze straat hun gescheiden afwatering op hun eigendom  te laten uitvoeren door een aannemer op kosten van de stad en andere  bewoners van onze straat moeten zowel voor de werken als de kostprijs zelf opdraaien.  Van discriminatie gesproken”, zegt Lelièvre!

Bij identieke werkzaamheden In de Vrijheersstraat in Engelmanshoven eind vorig jaar zijn er zelfs werken uitgevoerd in de woningen door de aannemer en op kosten van de stad.

“Wij betalen allemaal belastingen, wonen in hetzelfde dorp, zelfs in dezelfde straat en willen allemaal op gelijke wijze behandeld worden. Vandaar deze petitie die door ALLE bewoners is ondertekend uitgezonderd één gezin dat de garantie heeft gekregen dat de aannemer de aanpassing en aansluiting op zijn privé-inrit zonder kosten zal uitvoeren en dit omwille van praktische redenen”, gaat Marcel Lelièvre verder.

Het buurtcomité vraagt dan ook dat de overige inwoners van de Driewilgenstraat op dezelfde manier worden behandeld zoals de andere bewoners in de naburige straten en in dezelfde straat en hiermee de eigen beslissing van het schepencollege van 14 april 2017 zou volgen.

Tijdens de volgende gemeenteraad zal Filip Moers (Sp.a) het probleem opnieuw aankaarten tijdens een toegevoegd punt.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Koen Vanmechelen valt in de prijzen met tentoonstelling in Venetië

Truiense kunstenaar Koen Vanmechelen cureert samen met de Franse Nadja Romain in Venetië een expo met 64 uitsluitend vrouwelijke kunstenaars. De expo is vandaag ook in de prijzen gevallen. Via ‘UNBREAKABLE: Women in Glass’ onderzoeken de 64 kunstenaressen de onbreekbare fragiliteit van een nieuwe samenleving die verrijst uit het puin …

Algemeen
Weer bijna 1.000 besmettingen erbij!

Tussen 3 september en 9 september is het gemiddelde aantal coronabesmettingen gestegen naar 636,3. Dat is een stijging met liefst 38 procent tegenover de week voordien. Het gemiddelde aantal besmettingen komt daarmee ook opnieuw boven de 600 gemiddeld per dag. Dat blijkt zondag uit de voorlopige gegevens op het online …

Algemeen
Sint-Truiden herdacht zijn corona-doden met intieme plechtigheid op het Speelhof

e pandemie waarmee we al een hele tijd leven heeft in Sint-Truiden en omstreken een zware tol geëist. Mensen stierven de voorbije maanden in moeilijke omstandigheden, velen van hen aan de gevolgen van Covid-19. In deze situatie was waardig afscheid nemen voor veel families moeilijk, zo niet onmogelijk. Dit liet …

%d bloggers liken dit: