71 besmettingen vastgesteld en 6 overlijdens als gevolg van covid-19, dat is de balans die we kunnen afleiden uit de cijfers van Sciensano.

“Het virus is bij het nekvel gegrepen”, zegde Steven Van Gucht vrijdag op de laatste persconferentie van het Crisiscentrum, “maar er zijn nog steeds nieuwe besmettingen en er vallen nog steeds doden”. Maar het zijn er minder. De dalende tendens van het aantal besmettingen zet zich weer door, de cijfers dalen opnieuw met één procent. Van de 71 nieuw besmette mensen wonen er 38 in Vlaanderen, 18 in Wallonië en 15 in Brussel. Het totaal aantal bevestigde besmette personen staat op 60.100.

Er zijn 17 nieuwe opnames in de ziekenhuizen en ook dat is een dalende trend van twee tot drie procent. Er liggen nog 84 mensen op intensieve zorg, dat is een stijging met twee mensen de afgelopen dag. Er moeten nog 42 mensen beademd worden, dat is een daling van twaalf. De trend van het aantal patiënten op intensieve zorg is dalend met vijf tot zes procent per dag. Er mochten ook 21 mensen het ziekenhuis verlaten, in totaal liggen er 397 patiënten in het ziekenhuis voor covid-19. Voor het eerst duikt dit cijfer onder de 400

Het aantal doden blijft dalen, er stierven de afgelopen 24 uur zes mensen, de cijfers nemen af met zeven tot negen procent per dag. In totaal lieten 9.661 landgenoten het leven door het virus. De dodelijke kracht van het coronavirus is blijkbaar bijna uitgewerkt. Er werden de voorbije 24 uur ook slechts 5 nieuwe besmettingen gemeld in Limburg, dat is het laagste aantal sinds de metingen.