In de kelder van een garage op de Daaleindestraat in Kortessem is woensdagmiddag een indrukwekkende cannabisplantage ontdekt. Voor zover bekend zouden er meer dan duizend wietplanten worden gekweekt. De civiele bescherming kwam met meerdere vrachtwagens om alles op te ruimen.

Politiemensen van Kanton Borgloon zijn bezig met het onderzoek. Voorlopig kan nog geen informatie worden verspreid. De grote uitruk van de civiele bescherming wijst op een grote omvang. De cannabisplantage was ingericht in de kelder van een garage. Volgens de buren verstoorde de buur al jaren de rust in de straat: een Siciliaan, geen onbeschreven blad. Reeds diverse malen kwam hij in aanraking met het gerecht. Zo werd er zeven jaren een gestolen Porsche gevonden en ook een kleine plantage. Op zijn erf zijn er diverse autowrakken en een vuilnisbelt.

Woensdagmiddag heeft de politie Kanton Borgloon er de cannabisplantage ontdekt. Buren vernamen dat er 1.100 oogstrijpe planten groeiden in de kelder van de garage. Het is niet duidelijk of de man werd opgepakt.