Club Brugge moest vanavond de eerste driepunter van kersvers coach Schreuder verzilveren. STVV ging opzoek naar verbeteringen na de slappe decembermaand, maar moest dat wel doen zonder de sterkhouder van dit seizoen, Konaté.

De thuisploeg begon dominant aan de wedstrijd en eiste ruim 70% van het balbezit op. STVV speelde georganiseerd uit een stevig blok, maar kan maar weinig kansen bij elkaar voetballen. De mannen van Schreuder komen niet verder dan enkele corners.

Tot Pius net na het halfuur kiest voor een dramatische terugspeelbal. Cacace en co smijten zich, maar tevergeefs tikt De Ketelaere de eerste van de avond tegen de touwen. De kanaries kunnen weinig weerwerk bieden en brengen offensief niemand in stelling. Brugge verzilverd nog 1 kans, maar doelman Schmidt was bij de pinken.

Rusten geblazen.
Coach Bernd Hollerbach bracht duidelijk aanvallende intenties bij tijdens de koffie. De bezoekers gingen meteen gretig opzoek naar de gelijkmaker, maar verder dan enkele hete standjes voor het doel van ex-kanarie Mignolet kwam het niet. Daarna werd het opnieuw een zeer matige pot voetbal.

Tot Vormer in een discutabele fase de bal veroverd en landgenoot Bas Dost zoekt. Die proper de bal over Schmidt lobt. 2-0 op het veld van de regerend landskampioen. Club heerste en trok de wedstrijd gemakkelijk over de streep. Een sterke Schmidt hield STVV nog recht.

Opnieuw lijkt Sint-Truiden moedeloos te spelen. Transfer Kagawa moet beterschap brengen. Desondanks is een wedstrijd op Club met 2-0 verliezen niet het einde van de wereld, maar het is vooral de manier waarop. Komende zaterdag ontvangen de Kanaries Seraing Utd. Als we die winnen lijken we zo goed als zeker van behoud.