210709-eendGisteren was het weer even alle hens aan dek voor de Animal Rescue Service. Rond de middag kwamen er 2 oproepen gelijken binnen.. In Brustem waren een aantal jonge eendjes die in een groot waterreservoir gevallen in een veld. Gelukkig konden de vrijwilligers ze snel eruit vissen want door de gladde wanden konden ze er zelf niet meer uit. Helaas had moeder eend het hazenpad gekozen en werden de eendjes naar het Natuurhulpcentrum gebracht.
De andere oproep kwam binnen uit Heverlee.. Daar hadden mensen een gewonde vos in hun tuin zitten. Ze hadden er snel een wasmand overgezet en vrijwilliger Steven snelde ter plaatsen. De vos werd veilig in een transportbak geladen en ging ook richting opvangcentrum.
In de avond kregen we dan op enkele minuten tijd verschillende meldingen binnen van een moeder eend met haar jongen op de E40 in Leuven tegen de betonnen rand van de middenberm. Er ontstonden al bijna enkele ongevallen doordat ze soms een stukje op de rijweg kwamen. Ook hier gingen we zo snel mogelijk ter plaatse. Dankzij de hulp van de Federale Politie – Wegpolitie Brabant – Verkeerspost Bertem werd de E40 even volledig afgesloten zodat ARS snel en veilig hun werk konden doen. Na enkele minuten was de klus al geklaard en werd de rijweg weer vrijgemaakt voor het verkeer! Ook hier koos de moeder voor het hazenpad maar gelukkig konden ze de 12 jongen veiligstellen. En tot hun grote verbazing bleken het geen gewone eendjes te zijn, maar het ging om prachtige kuifeenden! De jongen gingen ook richting Natuurhulpcentrum waar ze verder groot kunnen worden.