Muzikaal vertier met PIT Festival

Algemeen

De eerste editie van PIT festival trok vorig jaar met o.a. De Kreuners vlotjes 10.000 bezoekers naar de Grote Markt van Sint-Truiden. Dit jaar pakt de organisatie het wat kleinschaliger aan, maar daarom niet minder gezellig! 2 podia, expo’s, workshops voor jong en oud, coctails met streekproducten en natuurlijk niet te vergeten: een muzikale ontdekkingsreis met geweldige muziek met van o.a. Mintzkov, Ertebrekers, Isbells en Bert Docks op de main stage en in de tot de verbeelding sprekende Academiezaal.

PIT wil vooral jongeren (of jongeren van geest) aanspreken met kunst, workshops, expo’s en muziek. Het moet zowat de eerste keer zijn dat er zoveel kunstenaars tegelijk te bekijken en beleven zijn in Sint-Truiden. Tom Herck geeft een graffiti workshop (aan +70’ers!,) Raf Roefflaer maakt de langste tekening van Haspengouw, Rudi Eurlings stelt tentoon, Rachel Hansoel en Steven Vandervelpen exposeren, Sarah d’Hondt neemt je mee in de wereld van tattoo’s en Momentum leert onze Kiwi Kids alles over de wolf. Er is yoga, capoeira…te veel om op te noemen!

Naast heel het randgebeuren draait PIT natuurlijk hoofdzakelijk rond muziek. PIT geeft lokaal talent een podium met metalband Ember als opener op de main stage, en Ernst – ontstaan uit de assen van lokale helden Stonedigger en Gentlemen Of Verona – in de Academiezaal. Nog in die Academiezaal komt Isbells ongetwijfeld helemaal tot zijn recht en LA Jungle – afgelopen weekend nog retestrak op Dour Festival – komt de main stage afbreken. Andere klinkende namen zijn headliners van dienst Ertebrekers, het live ijzersterke Mintzkov en ook nog Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans en Ottla).
PIT mag je gerust ook een ontdekkingsfestival noemen met Chibi Ichigo misschien als dé ontdekking van het weekend. Chibi kreeg hulp van Zwangere Guy voor haar EP die later dit jaar verschijnt. De Limburgse met Russische roots brengt melow R&B overgoten met Russisch/Nederlandstalige teksten. Verder nog op de affiche: WZA (met Wouter Souvereyns van Warhola) en Larssen, George Dylan, Roach en Tom Hades & Søren Aalberg.

Tickets kosten in voorverkoop slechts 12 euro (+ administratiekosten).  Aan de dagkassa betaal je 19 euro. Info: www.pitfestival.be.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Limburgse HospiLim bouwt aan een digitale snelweg

HospiLim schakelt een versnelling hoger dankzij HospiSmart: de naam van de digitale snelweg tussen alle Limburgse ziekenhuizen en vier Limburgse psychiatrische centra. Hospilim geeft daarmee een innovatieve invulling aan haar motto ‘Samen staan we sterker’ dat het sinds oprichting 10 jaar geleden hoog in het vaandel draagt. Het voorbij decennium …

Algemeen
Waterlek op de Langstraat in Wellen is nog steeds niet opgelost

In Wellen zitten meerdere straten zonder water of met zeer weinig druk. Het waterlek op de Langstraat waar de watergroep al van deze ochtend mee bezig is is spijtig genoeg nog steeds niet hersteld. Ondertussen is er een externe aannemer bijgehaald en is de weg volledig afgesloten. Er is een …

Algemeen
Truiense buurtcomités en Samana vrijwilligers bieden 80-plussers een luisterend oor

  Het stadsbestuur van Sint-Truiden onderneemt verschillende acties om het hoofd te bieden aan de vele uitdagingen die de coronacrisis met zich meebrengt. Sommige groepen in onze samenleving vergen bijzondere aandacht omwille van hun kwetsbaarheid, zoals 80-plussers. De stad Sint-Truiden roept buurtcomités en Samana’s op om 80-plussers in hun buurt …