Muzikaal vertier met PIT Festival

Algemeen

De eerste editie van PIT festival trok vorig jaar met o.a. De Kreuners vlotjes 10.000 bezoekers naar de Grote Markt van Sint-Truiden. Dit jaar pakt de organisatie het wat kleinschaliger aan, maar daarom niet minder gezellig! 2 podia, expo’s, workshops voor jong en oud, coctails met streekproducten en natuurlijk niet te vergeten: een muzikale ontdekkingsreis met geweldige muziek met van o.a. Mintzkov, Ertebrekers, Isbells en Bert Docks op de main stage en in de tot de verbeelding sprekende Academiezaal.

PIT wil vooral jongeren (of jongeren van geest) aanspreken met kunst, workshops, expo’s en muziek. Het moet zowat de eerste keer zijn dat er zoveel kunstenaars tegelijk te bekijken en beleven zijn in Sint-Truiden. Tom Herck geeft een graffiti workshop (aan +70’ers!,) Raf Roefflaer maakt de langste tekening van Haspengouw, Rudi Eurlings stelt tentoon, Rachel Hansoel en Steven Vandervelpen exposeren, Sarah d’Hondt neemt je mee in de wereld van tattoo’s en Momentum leert onze Kiwi Kids alles over de wolf. Er is yoga, capoeira…te veel om op te noemen!

Naast heel het randgebeuren draait PIT natuurlijk hoofdzakelijk rond muziek. PIT geeft lokaal talent een podium met metalband Ember als opener op de main stage, en Ernst – ontstaan uit de assen van lokale helden Stonedigger en Gentlemen Of Verona – in de Academiezaal. Nog in die Academiezaal komt Isbells ongetwijfeld helemaal tot zijn recht en LA Jungle – afgelopen weekend nog retestrak op Dour Festival – komt de main stage afbreken. Andere klinkende namen zijn headliners van dienst Ertebrekers, het live ijzersterke Mintzkov en ook nog Bert Dockx (Flying Horseman, Dans Dans en Ottla).
PIT mag je gerust ook een ontdekkingsfestival noemen met Chibi Ichigo misschien als dé ontdekking van het weekend. Chibi kreeg hulp van Zwangere Guy voor haar EP die later dit jaar verschijnt. De Limburgse met Russische roots brengt melow R&B overgoten met Russisch/Nederlandstalige teksten. Verder nog op de affiche: WZA (met Wouter Souvereyns van Warhola) en Larssen, George Dylan, Roach en Tom Hades & Søren Aalberg.

Tickets kosten in voorverkoop slechts 12 euro (+ administratiekosten).  Aan de dagkassa betaal je 19 euro. Info: www.pitfestival.be.

Geen reacties

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Algemeen
1
Onder het motto: “Elk kakje in en een zakje”, gaan de gemeenschapswachten deze week de straten op

Hondenpoep is één van die dingen, die heel wat personen als storend ervaren. De aanwezigheid van hondenpoep op straten en pleinen is niet echt een fraai beeld. Zowel inwoners, die zelf geen hond hebben, als hondenbaasjes zijn het hierover eens. In augustus houden de gemeenschapswachten een preventieve en repressieve actie …

Algemeen
Nieuwscafé gaat terug open: “Bistro Sacré Coeur”

Goed nieuws in onze stad, het pand BLANCO, waar zich het voormalige populaire Nieuwscafé bevond heeft een nieuwe eigenaar. Een droom die uitkomt Voor Sara Denayer en Tom Wazian uit Zepperen is het een nieuwe droom die uitkomt. Zij leerden elkaar trouwens 9 jaar geleden kennen in ‘t Nieuwscafé toen …