Sinds 1 juni konden de scholen van Sint-Truiden en omgeving inschrijven voor het aanbod aan schoolvoorstellingen in cultuurcentrum de Bogaard. Na een schooljaar zonder culturele uitstappen is de goesting in cultuur duidelijk héél groot. Amper 24u na het openen van de inschrijvingen staan er al 11 000 tickets op de teller en de inschrijvingen blijven verder binnenstromen.

“Met haar scholenaanbod bereikt De Bogaard kinderen en jongeren van 2,5 tot 18 jaar. Er wordt gezorgd voor een breed aanbod zodat we zoveel mogelijk scholen en leerlingen bereiken. Zo zit er dit jaar een voorstelling bij voor het secundair onderwijs met Bruno Vanden Broecke, maar ook comedy door Bert Gabriëls. Voor kleine kinderen is er een breed aanbod gaande van een groot theaterspektakel door theater FroeFroe tot een intieme dansvoorstelling van het Limburgse “Tout Petit”, legt schepen van cultuur Jurgen Reniers uit.

“Het team van de Bogaard kijkt er in elk geval enorm naar uit om de kinderen en jongeren weer te mogen ontvangen. De schoolvoorstellingen brengen leven in de brouwerij en de verwondering en het enthousiasme van de leerlingen motiveert telkens weer om op zoek te gaan naar de beste voorstellingen voor onze scholen”, aldus nog schepen Jurgen Reniers.