Nachtelijke vernieuwingen twee kruispunten N80 in Sint-Truiden

Het Agentschap Wegen en Verkeer vernieuwt in Sint-Truiden dit voorjaar het wegdek ter hoogte van twee kruispunten van de N80 tijdens vier werknachten . Het gaat om twee met verkeerslichten geregelde kruisingen, nl. met de N718 en met Nachtegaal (N759). Bij beide zones worden enkele honderden meters wegdek van de N80 mee vernieuwd, waar spoorvorming aan het optreden was.

Tijdens deze werkzaamheden zal de aannemer het asfalt over de volledige wegbreedte vernieuwen. Hij zal het huidige wegdek affrezen, het vervolgens in twee lagen asfalt heraanleggen en nieuwe markeringen aanbrengen. Het asfalt van de zijtakken wordt nu niet vernieuwd. Op een latere datum zullen er ook nog verkeerslussen voor de verkeerslichtenregeling in het wegdek worden geslepen. Deze vernieuwingen zorgen voor een verhoogde veiligheid en meer rijcomfort voor de weggebruiker. De uitvoering van deze werken is momenteel voorzien tijdens twee keer twee werknachten begin juni 2021.

Weersgevoelig
Opgelet: asfalteringswerken zijn steeds erg weersgevoelig. Bij slecht weer kan de
huidige planning nog wijzigen.

Minderhinder-maatregelen: gefaseerd nacht- en weekendwerk en lokale
omleiding
Om de verkeershinder te beperken, wordt er ‘s avonds en ‘s nachts gewerkt, in twee fases van elk twee nachten. Per fase wordt dezelfde rijrichting van beide kruispunten gelijktijdig aangepakt:
● Fase 1: werken en omleiding rijrichting Sint-Truiden
○ Do. 3 juni 20u00 tot vr. 4 juni 06u00
○ Vr. 4 juni 20u00 tot za. 5 juni 12u00
● Fase 2: werken en omleiding rijrichting Hasselt
○ Do. 10 juni 20u00 tot vr. 11 juni 06u00
○ Vr. 11 juni 20u00 tot za. 12 juni 12u00

Verkeer op de N80 heeft tijdens de werken steeds doorgang in één rijrichting, aan de kant waar niet wordt gewerkt. Op het kruispunt aan de werfzone kan je enkel rechtsaf draaien tijdens de werkuren.

Het verkeer in de andere rijrichting, aan de zijde waar wordt gewerkt, volgt een omleiding via de N722 Hasseltsesteenweg. Overdag, op de twee vrijdagen, is de N80 ter hoogte van de twee kruispunten terug opengesteld in alle richtingen, maar dan rijdt het verkeer tijdelijk over de onderlaag asfalt. Er geldt dan ook een snelheidsbeperking.

Geluidshinder
De keerzijde van het nachtwerk is dat omwonenden geluidshinder kunnen ondervinden van de werken. We proberen dat geluid tijdens de uitvoering zoveel mogelijk te beperken. De meeste geluidshinder zal veroorzaakt worden door de freesmachines die het oude asfalt verwijderen, en de aan- en afrijdende vrachtwagens.

Over de auteur

HH

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Luister naar TrudoFM