Rond deze periode krijgen heel wat senioren een uitnodiging om deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek van dikke darmkanker. We kunnen de deelname aan dit onderzoek alleen maar aanmoedigen.

Wist je dat door deel te nemen aan het bevolkingsonderzoek van dikke darmkanker, je je om de 2 jaar gratis kan laten screenen op dikke darmkanker? Mannen en vrouwen die tussen de 50 en 74 jaar zijn krijgen een uitnodiging per post met de vraag voor een afnameset voor de stoelgangtest.

Uit onderzoek blijkt dat in 2019 65,6% van de mannen en vrouwen die in Heers wonen, tussen 50 en 74 jaar, zich hebben laten screenen. De onderzoekers zijn zeker niet ontevreden over deze cijfers, maar de overige 34,4% willen ze ook motiveren om zich preventief te laten onderzoeken.

Heb je vragen over het bevolkingsonderzoek dikke darmkanker tijdens de corona-epidemie, dan kan je best een kijkje nemen op: https://dikkedarmkanker.bevolkingsonderzoek.be/.

Wil je weten wanneer je een uitnodiging in de brievenbus mag verwachten? Dat kan heel eenvoudig online via een van de volgende links:

www.myhealthviewer.be

www.mijngezondheid.be

www.cozo.be

Heb je vragen over je persoonlijke medische situatie, dan neem je best contact op met je huisarts.