De grote vragen een maand geleden waren: “Waar gaan we naartoe? War gaan we nog mogen? Wat wordt verboden?” En dan is het moeilijk een ‘Week van de Senior’ te plannen zonder dat je die week uit de bocht schiet!

Dat was het dilemma waar de Sint-Truidense Raad van Bestuur van de Stedelijke Seniorenraad voor stond: organiseren met het risico te moeten afgelasten, de week in de koelkast stoppen met het risico dat … alles mocht.

Daarom koos de Truiense Seniorenraad voor een lightversie de seniorenweek, met activiteiten voor kleine groepen die in coronaveilige omstandigheden konden doorgaan: een bezoek aan PCFruit in Kerkom, het Kasteel van Ordingen, de sikhstempel Gurudwara, bowlen en wandelen, op ontdekkingstocht in het stationskwartier en dat op maandag en donderdag, telkens in de voor- en namiddag. En op dinsdag werd de Stedelijke Seniorenraad samengeroepen voor zijn statutaire vergadering. Een ernstige week dus, zonder gevaarlijke frivoliteiten, waarvoor de senioren zeker veel begrip hadden, zeker gezien hun deelname waarbij voor elke groep en elke activiteit een maximum van 25 werd vooropgesteld.

We geven je graag wat beelden mee van deze week, sober en toch leerrijk, veilig en toch met kansen tot ontmoeting. Dat was ook de bedoeling van Inez Londoz en voorzitter Marina Beckers en haar team    !