In Groot-Gelmen opent nog deze maand een nieuw kunstwerk naar de hand van kunstenaar Frits Jeuris. Het gaat om een panoramisch uitkijkplatform dat een prachtig uitzicht biedt over het Haspengouwse landschap.

De geschiedenis van dit panoramische kunstwerk start in één van boomgaarden in het centrum van Helshoven. Er werden 90 kersenbomen gerooid doordat ze besmet waren met het “Little Cherry Virus”. De gerooide bomen werden vervangen door nieuwe hoogstambomen. Er werd gekeken hoe het gerooide hout een nieuwe bestemming en dus een tweede leven kon krijgen.
Samen met kunstenaar Frits Jeuris werden ideeën omgezet in een kunstproject. Het panoramische kunstwerk past in een dynamisch cultureel landschap en biedt een prachtig zicht over het mooie Haspengouwse landschap.

Het uitkijkplatform is in opbouw naast de galg in Groot-Gelmen, vlakbij fietsknooppunt 169 en zal nog deze maand toegankelijk zijn voor publiek.

Het uitkijkplatform is in opbouw naast de galg in Groot-Gelmen, vlakbij fietsknooppunt 169 en zal nog deze maand toegankelijk zijn voor publiek. Foto: © Timmy Haubrechts.