Nieuw kunstwerk in Groot-Gelmen

Algemeen

In Groot-Gelmen opent nog deze maand een nieuw kunstwerk naar de hand van kunstenaar Frits Jeuris. Het gaat om een panoramisch uitkijkplatform dat een prachtig uitzicht biedt over het Haspengouwse landschap.

De geschiedenis van dit panoramische kunstwerk start in één van boomgaarden in het centrum van Helshoven. Er werden 90 kersenbomen gerooid doordat ze besmet waren met het “Little Cherry Virus”. De gerooide bomen werden vervangen door nieuwe hoogstambomen. Er werd gekeken hoe het gerooide hout een nieuwe bestemming en dus een tweede leven kon krijgen.
Samen met kunstenaar Frits Jeuris werden ideeën omgezet in een kunstproject. Het panoramische kunstwerk past in een dynamisch cultureel landschap en biedt een prachtig zicht over het mooie Haspengouwse landschap.

Het uitkijkplatform is in opbouw naast de galg in Groot-Gelmen, vlakbij fietsknooppunt 169 en zal nog deze maand toegankelijk zijn voor publiek.

Het uitkijkplatform is in opbouw naast de galg in Groot-Gelmen, vlakbij fietsknooppunt 169 en zal nog deze maand toegankelijk zijn voor publiek. Foto: © Timmy Haubrechts.
Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Limburgse HospiLim bouwt aan een digitale snelweg

HospiLim schakelt een versnelling hoger dankzij HospiSmart: de naam van de digitale snelweg tussen alle Limburgse ziekenhuizen en vier Limburgse psychiatrische centra. Hospilim geeft daarmee een innovatieve invulling aan haar motto ‘Samen staan we sterker’ dat het sinds oprichting 10 jaar geleden hoog in het vaandel draagt. Het voorbij decennium …

Algemeen
Waterlek op de Langstraat in Wellen is nog steeds niet opgelost

In Wellen zitten meerdere straten zonder water of met zeer weinig druk. Het waterlek op de Langstraat waar de watergroep al van deze ochtend mee bezig is is spijtig genoeg nog steeds niet hersteld. Ondertussen is er een externe aannemer bijgehaald en is de weg volledig afgesloten. Er is een …

Algemeen
Truiense buurtcomités en Samana vrijwilligers bieden 80-plussers een luisterend oor

  Het stadsbestuur van Sint-Truiden onderneemt verschillende acties om het hoofd te bieden aan de vele uitdagingen die de coronacrisis met zich meebrengt. Sommige groepen in onze samenleving vergen bijzondere aandacht omwille van hun kwetsbaarheid, zoals 80-plussers. De stad Sint-Truiden roept buurtcomités en Samana’s op om 80-plussers in hun buurt …