In golven trok het zware onweer vrijdag over Haspengouw. In een mum van tijd stonden heel wat straten en delen van de Truiense industrie blank. In Borgloon zorgde een wolkbreuk voor een ware modderstroom. Bij ‘De Verborgen Parel’, de sauna in Hoepertingen, was het alle hens aan dek.

Rond 13 uur trok een eerste storm vrij stevig over Zuid-Limburg. In Sint-Truiden werden heel wat fietsers verrast en probeerden zo snel mogelijk thuis te geraken. Wie op de Haspengouw Markt was blijven plakken spurtte in zeven haasten naar huis omdat de was nog ophing of de vensters nog openstonden. In een mum van tijd stonden delen van het industrieterrein langs de N80 Expresweg blank. Op sommige plaatsen waagde alleen het vrachtverkeer zich aan een doorgang. Ook in enkele kerkdorpjes zoals Brustem stonden straten blank. Wie er toch doorreed zag zijn wagen aan de onderkant grondig gepoetst worden. Sommige media spreken over een wolkbreuk, maar wij houden het op intense regenbuien.

Waar we wel een wolkbreuk hebben vastgesteld was enkele kilometers verderop, in Hoepertingen. Daar ging het er heftig aan toe. Dat bleek toen de eigenaars van De Verborgen Parel, de privé-sauna voor menig Lonenaar en Truienaar, ten gevolge van die wolkbreuk met een modderstroom te kampen kreeg. Het was er alle hens aan dek.

Eén modderpoel bij De Verborgen Parel in Hoepertingen