Zondag 13 september openen de Truiense handelaars hun deuren voor de jaarlijkse Herfst opendeur. Shoppers kunnen namiddag de nieuwe collectie ontdekken en gratis de Abdijtoren bezoeken voor een eerste blik op de vernieuwde Groenmarkt met fonteinen.  

Dit weekend ontdek je de nieuwste herfst- en wintertrends in Sint-Truiden. “De nieuwe collectie ligt te pronken in de winkels dus het belooft een top shopweekend te worden met op zondag de Herfst opendeur. De winkels openen hun deuren van 14u tot 18u. Wie dit weekend komt shoppen, kan zondag op vertoon van zijn kasticket gratis de abdijtoren bezoeken. Na 196 treden geniet je van een prachtig uitzicht over onze stad en streek. Bovendien kan je boven een leuk aandenken maken in de photobooth. Iedere bezoeker ontvangt nadien zijn of haar foto in de bus als een mooi postkaartje”, vertelt Marijn Ghys, manager van Shop & The City.

“We willen graag de Truienaar zelf nog eens bewust maken van de toeristische troeven die onze stad te bieden heeft. Vanop de Abdijtoren heb je een uniek zicht op de vernieuwde Groenmarkt, Abdijplein en omliggende straten en kan je als een van de eersten zelf het prachtige plein met fonteinen bewonderen. Wie liever op de begane grond blijft, kan na het shoppen uitrusten op een van de bankjes op het plein of op een terrasje met magnifiek zicht over de Groenmarkt”, aldus Jos Pierard, Schepen van Middenstand.