Economisch werklozen aan de slag zonder verlies uitkering

Algemeen

Goed nieuws voor landbouwsector en seizoensarbeiders: tijdelijk economisch werklozen kunnen tijdens de coronacrisis voortaan bijklussen zonder verlies van hun uitkering. Hilde Vautmans, die federaal sterk geduwd heeft voor dit dossier, is tevreden dat zo knelpuntsectoren met een acuut tekort aan arbeidskrachten uit de nood geholpen kunnen worden. 
 
Europees Parlementslid Hilde Vautmans (Open Vld) reageert erg tevreden: “Dit is een zeer belangrijke beslissing, en zeker voor de land- en tuinbouw. Daar kampt men met een enorm tekort aan arbeidskrachten omdat het merendeel van de buitenlandse seizoensarbeiders ons land niet kunnen bereiken. Daarom is het cruciaal om op een andere manier werkkrachten te vinden om de oogst en pluk rond te krijgen. Dit acuut personeelstekort geldt evenzeer voor andere belangrijke sectoren, zoals supermarkten of bakkers.
 
Naast het loon dat tijdelijk economisch werklozen zullen bijverdienen door hun nieuwe job, zullen ze 75% van hun tijdelijke werkloosheidsuitkering kunnen behouden.
 
Enerzijds kunnen deze knelpuntsectoren nu geholpen worden door nieuwe arbeidskrachten, en anderzijds kunnen economisch werklozen van eigen bodem hun steentje bijdragen én er nog een mooie som aan overhouden ook. Mensen hebben niet voor economische werkloosheid gekozen, maar zij die willen werken of bijklussen, moeten we aansporen en belonen. Daarom heb ik de afgelopen weken sterk geduwd om dit dossier er federaal door te krijgen”, vervolgt Vautmans.
 
Werkzoekenden en landbouwers kunnen op de website helpdeoogst.be terecht voor vacatures in de land- en tuinbouw.
 
Ik zou graag een oproep willen lanceren om solidair te zijn in onze streek. We weten dat Belgen niet meer zo vertrouwd zijn om te gaan helpen tijdens de pluk, maar in deze uitzonderlijke tijden wil ik graag beroep doen op jullie solidariteit zodat onze heerlijke producten geplukt en geoogst kunnen worden”, besluit Hilde Vautmans.

Geen reacties

Deel jouw reactie met de bezoekers van Truiensnieuws.be

Algemeen
Positieve kentering (weliswaar kleine) in de cijfers

Het leek zaterdag even de verkeerde kant op te gaan met de coronacijfers. De nieuwste cijfers stellen weer een beetje meer gerust. Gezondheidsinstituut Sciensano had vorige week aangekondigd dat er op zondag geen nieuwe update meer zou volgen. Maar vanmiddag kwam er dus toch een nieuw rapport. Daaruit blijkt uit …

Algemeen
Freddy Davis gaat door!

“Sinds het overlijden van mijn echtgenote Anita doet een gerucht de ronde als zou stoppen met zingen en optredens te doen. Ik weet niet waar men dat vandaan haalt maar daar is niets van aan, Anita zou dit zeker ook niet gewild hebben dat ik met muziek zou stoppen”. Zo …

Algemeen
Zepperse Toneel Vrienden vieren verjaardag niet

Naar aanleiding van Covid-19 heeft het bestuur van ZTV een allesbehalve prettige beslissing moeten nemen om het voor iedereen veilig en gezond te houden. Het bestuur van ZTV heeft op 27/5/2020 een “praatbox” vergadering gehouden vanuit ieder zijn eigen “KOT”. “Het resultaat van deze vergadering was dat de veiligheid en …

%d bloggers liken dit: