Sint-Truiden by Lights & Music van zaterdag is ook uitgesteld enverhuist naar 5 maart. Parken en vesten blijven afgesloten. 

De editie van Sint-Truiden by Lights and Music van 19 februari wordt door het aangekondigde stormweer uitgesteld naar zaterdag 5 maart. Eerder besliste waarnemend burgemeester Ingrid Kempeneers al om de editie van Sint-Truiden by Lights van vrijdagavond 18 februari af te lasten.

Het is uitstel, zeker geen afstel, laat schepen van Toerisme Nina Kvikvinia weten. Sint-Truiden by Lights and Music zal plaatsvinden op zaterdag 5 maart, het laatste weekend dat je tijdens deze wintermaanden van de sfeervolle verlichte wandelroute kan genieten. Tijdens de wandeling worden de bezoekers op verschillende locaties zoals het stadspark en de Sint-Gangulfuskerk verwend met optredens van lokale artiesten. De kleurrijke verlichte animaties vormen het origineel decor voor deze unieke beleving.

Storm Eunice trekt vandaag en morgen verder over het land. Het KMI kondigde eerder al code geel af. Als voorzorgsmaatregel voor het aangekondigde stormweer blijft de toegang tot het stadspark, ’t Speelhof en de vesten gesloten. Er wordt gevraagd om geen auto’s onder bomen te parkeren. Burgers worden ook aangeraden om de borden ‘niet betreden bij storm’ in bosrijke omgevingen te respecteren en een extra oogje in het zeil te houden voor wie kwetsbaar en hulpbehoevend is.

De hulpverleningszone Zuid-West Limburg staat paraat om uit te rukken bij stormschade of wateroverlast. Voor hulp kan je hen contacteren op het nummer 1722 of de stormlijn bellen via 011 24 88 00. Er wordt opgeroepen om enkel 112 te bellen bij acuut gevaar of gewonden.