Bernd Hollerbach zag zowel in Kortrijk als op Union “een zeer efficiënt STVV”. Roeien met de riemen die je hebt, zie zelden zo duidelijk op het veld. Zondagavond tegen OH Leuven wil hij de fans ook in eigen huis eindelijk nog eens verwennen. “Maar OHL is een ploeg met heel veel individuele kwaliteit”, waarschuwt de Duitser. “Ze hebben ons in de heenmatch geklopt met 4-1 en ook Genk stuurden ze met lege handen huiswaarts.” Oppaasen dus!

Moet er zondag eerst een bus vol (ex)Truienaren richting Leuven rijden om daarna weer naar Stayen te komen? Het lijkt wel zo, want geelblauwen in Leuvense loondienst is niet klein. We lijsten deze exen even op: CEO Peter Willems, spelers Alexis De Sart, Casper De Norre, Pierre-Yves Ngawa, T1 Marc Brys, T2 Issame Charai, keeperstrainer Bram Verbist: Operationele werking Peter Onkelinx, kinesist Pär Vandeborne, assistent-coach beloften en jeugd Sascha Kotysch en Academy OHL  Poll Peeters:

 STVV heeft al 34 punten binnengehaald. “Wiskundig veilig zijn we niet, we hebben wel een grote stap gezet”, aldus Hollerbach. “Of ik angst heb voor decompressie na de zege in Union? Eerlijk: neen. Dat is net de sterkte van deze groep. Er heerst altijd een goede mentaliteit, zowel na winst als verlies. We hebben opnieuw een goede trainingsweek achter de rug, dat stemt me goedgezind.”

Tegen OHL zullen de Kanaries het spel allicht wat meer moeten maken: kan je thuis met zo’n laag blok en wachtend op de counter spelen? Waarom niet? “Het is een probleem waar veel Belgische ploegen mee kampen”, vindt Hollerbach. “We hebben in het begin van het seizoen vaak de intentie gehad om met pressingvoetbal resultaten te halen, maar dat lukte vaak niet. Omdat we daar de juiste mensen niet voor hebben. Alleen teams als Club Brugge en KRC Genk kunnen dat wel. Jullie weten bovendien heel goed dat Marc Brys tactisch iets kan neerzetten, al zeker met de vele individuele kwaliteit die hij in zijn groep heeft. Ik verwacht dus weer geen makkelijke wedstrijd. OHL heeft Genk onlangs nog geklopt, dat zegt genoeg.”

“Of Kagawa klaar is om het middenveld te versterken? Hij groeit elke week. Ik denk dat hij zou kunnen starten, maar ik wil voorzichtig zijn met hem”, aldus Hollerbacht die ook niet kan rekenen op Lavalée die tegen zijn tiende geel op keek en bijgevolg twee zondag moet rusten. Ook Pius is er niet bij, na zijn esbattementen, zijn “grochel” en zijn fuckvinger naar de supporters, maar daar zullen die zeker niet rouwig om zijn, want Pius heeft het zodanig verkorven bij de kanaries dat hij beter buiten zicht blijft. Wie er wel weer bij is, dat is T2 Schmitt, die zijn straf uitgezeten heeft. En hopelijk ook tot “de jaren van discretie en verstand” gekomen is.

Volgende zondag, 20 februari om 21.00 uur.
Op Stayen. Zorg dat je erbij bent. Want punten betekenen (ook al is het maar één) de redding.