Het Truiens architectenbureau Klaarchitectuur opent op zaterdag 24 oktober met Karaat een kunstenaarsplatform en een nieuwe belevingsruimte waar duurzame producten centraal staan. Vijf jaar nadat ze hun opvallende intrek namen in Kapel de Waterhond (Breendonkstraat) en daarmee op heel wat internationale belangstelling konden rekenen, is het tijd voor een nieuw creatief project.

Karaat is een uniek shopping & experience concept, vlak naast de 16e eeuwse kapel. Gregory, zaakvoerder van architectenbureau Klaarchitectuur, en Nadia zijn alvast enthousiast.

“Met onze interieurproducten willen we graag bezoekers inspireren en hen een unieke beleving bieden. Dat de sommige producten in Karaat van Belgische makelij en zelfs van klanten van Klaarchitectuur zijn, draagt helemaal bij tot die beleving. Net als de open keuken als ontmoetingsplek die zorgt voor een intieme en vooral huiselijke ontvangst. Men kan er een hapje eten, een glaasje drinken en intussen komt men in aanraking met design en interieur. Maar ook met kunst, want met Karaat bieden we ook een platform aan voor lokale kunstenaars. En dat allemaal onder één dak!”, vertelt Gregory.

“Karaat bezoeken, wordt een fysieke maar ook prikkelende en inspirerende beleving. We willen onze klanten verbinden met een uniek verhaal, zoals we dat ook doen bij Klaarchitectuur. We ontzorgen iedereen die Karaat betreedt. Een beleving met een service zeg maar”, aldus Gregory.

Piet Stockmans
Passie, vakmanschap en beleving staan verder centraal. Iets wat Gregory en Nadia onderstrepen: “Het doel is om met onze producten van onder meer Piet Stockmans, Tuinch, BRDR. Krüger, Korbo en the Luxuriate onze bezoekers te inspireren. Onze maatschappij draait tegenwoordig rond wegwerpproducten en impulsaankopen. Wij kiezen voor een ander pad waar bewuster wordt nagedacht over duurzaamheid en oorsprong. Alles wat hier staat en de deur uitgaat is duurzaam en tijdloos.”

Ista Zelou
Karaat zal ook een platform zijn voor lokale en opkomende kunstenaars. Ista Zelou, zelf afkomstig van Sint-Truiden, is de eerste artiest die Karaat mag verwelkomen in de kapel. Ista Zelou creëert al jaren gesculpteerde schilderijen geïnspireerd door kosmische taferelen. “Het oude en tegelijkertijd ook moderne karakter van de kapel, geven een krachtige ondersteuning aan mijn schilderijen en de boodschappen die ze in zich dragen”, aldus Ista Zelou. “Dat ik mijn werken kan tentoonstellen in deze prachtige locatie betekent veel voor mij. Bezoekers zullen er mijn kunst kunnen beleven in een wereld van verwondering en magie.”