Het vaccinatiecentrum in GC Panishof, dat dienst zal doen voor de gemeenten Borgloon, Heers, Kortessem en Wellen, is klaar voor de vaccinatiecampagne. Alle stappen werden vandaag door vrijwilligers getest én goedgekeurd tijdens de zogenaamde ‘dry-run’.

210213-vac3

Het volledige vaccinatieproces werd tijdens deze testdag gesimuleerd: van de registratie aan het onthaal en de begeleiding naar de wachtruimte tot de toediening van het spuitje en de wachtperiode na de vaccinatie. Tachtig proefpersonen doorliepen succesvol het scenario dat hiervoor werd uitgeschreven en kregen vervolgens de kans om hun aanpassingen door te geven aan medewerkers van de organisatie.

Hiermee is het vaccinatiecentrum helemaal klaar voor de 30 000 inwoners die er de komende maanden gevaccineerd zullen worden tegen COVID-19. In de week van 22 februari wordt een beperkte levering van de eerste coronavaccins verwacht. Daarmee zullen eerst de zorgverleners ingeënt worden.

Mobiliteit
Signalisatieborden langs de wegen moeten inwoners van Heers, Kortessem en Wellen die met de wagen komen naar het vaccinatiecentrum leiden. Om een vlotte parkeerstroom te garanderen wordt de Bommershovenstraat ook tijdelijk eenrichtingsverkeer. Wegrijden kan via de Boomstraat/Wilderstraat. De parking aan het Panishof is volledig voorbehouden voor bezoekers van het vaccinatiecentrum. Medewerkers en vrijwilligers dienen gebruik te maken van de parking van dancing Mac Queen.

Kom je met het openbaar vervoer? Neem dan lijnbus 23a vanuit Tongeren of Sint-Truiden en stap af aan de halte ‘Bommershoven Kruispunt’, op wandelafstand van GC Panishof. Er is ook een fietsenrek voorzien voor wie met de fiets komt. Voor minder mobiele personen wordt nog een gepaste oplossing voorzien. Meer informatie hierover volgt later.

En nu? 210213-vac1
Als burger moet je verder niets ondernemen. Als het zover is zal je een persoonlijke uitnodiging ontvangen via mail, sms of brief. Daarin staat vermeld wanneer jouw vaccinatie voorzien is. Hierin staat ook wat je moet doen om jouw vaccinatiemoment te bevestigen of te wijzigen en wat je moet meebrengen.

De lokale besturen Borgloon, Heers, Kortessem en Wellen werken ook samen aan een website en folder waar je binnenkort alle informatie over het vaccinatiecentrum en het vaccinatieproces terug zal vinden. Een lokaal callcenter zal je helpen met al jouw vragen. Ook via dit callcenter kan je je vaccinatie-uitnodiging bevestigen of wijzigen.