Het was geen al te beste week voor STVV met afgelopen zaterdag de competitienederlaag op het veld van Oostende en woensdag het bekerverlies bij Racing Genk. Op eigen veld lukt het de laatste weken iets beter met 3 overwinningen in 5 thuiswedstrijden. Met een nieuwe thuiszege nadert STVV tot op 1 punt van Zulte Waregem. Bij STVV neemt Schmidt weer zijn plaats in doel in. Konaté gaat ook naar de bank, net als Colidio en Nazon. Brüls, Caufriez en Mboyo komen daardoor aan de aftrap.

Een nieuwigheid in het Belgisch voetbal: de Amerikaanse sportzender ESPN zendt vanaf dit weekend namelijk live wedstrijden van de Jupiler Pro League uit. STVV-Zulte Waregem is de allereerste, vanuit Amerikaans standpunt interessant omdat er bij de Kanaries ene Chris Durkin voetbalt.

De eerste actie in minuut 7 zet de STVV-goalie aan het werk. Schmidt voorkomt de 0-1. Dompé brengt Bruno alleen voor doel, maar hij mikt in één tijd pal op Schmidt. Hier komt de thuisploeg toch goed weg. Meteen de start van een kansrijke eerste helft.

3-19Suzuki mist alles
Het antwoord van de Kanaries komt er al in minuut 9: Suzuki wordt gelanceerd met een lange bal, maar alleen voor doel kopt hij slap in de handen van Bostyn. Hier zat meer in voor de Japanner.l
Weer twee minuten later moet Schmidt zich opnieuw onderscheiden Dit keer houdt hij een uitstekend schot van Vossen uit zijn doel, na een prima aanval van de bezoekers. Toch al twee uitstekende kansen voor Zulte Waregem
Het antwoord van STVV komt er onmiddellijk! Suzuki wordt gelanceerd met een lange bal, maar alleen voor doel kopt hij slap in de handen van Bostyn. Hier zat weer veel meer in voor de Japanner.

Bostyn blijft de reddingen uit zijn mouw schudden
Het blijft een  boeiende kansrijke wedstrijd op Stayen. Caufriez zet zich goed door op rechts en legt de bal terug naar Suzuki. Die mikt in één tijd op de paal. Weer net niet voor Yuma. En STVV heeft nog niet genoeg gemist. In minuut 23 redt Bostyn Zulte Waregem! STVV laat een unieke kans liggen om op voorsprong te komen. Na een alweer uitstekende voorzet van Brüls kopt Suzuki van dichtbij op Bostyn en in de herneming krijgt ook Cacace de bal onbegrijpelijk niet voorbij de doelman. Ook de tweede poging van Suzuki raakt niet voorbij Bostyn, al is er nu wel gevlagd voor buitenspel. Vlak voor de rust doet Bostyn doet het opnieuw! Hij schudt nog maar eens een uitstekende redding uit zijn mouwen. Na een heerlijke dribbel van Brüls schildert Mboyo de bal op het hoofd van Suzuki. Maar die krijgt de bal ook nu niet voorbij Bostyn. Een zeer aantrekkelijke eerste helft, enkel de 4-2 mankeerde op het scorebord!

6-5De tweede helft begint goed. Brüls krijgt centraal plots wel erg veel ruimte en waagt zijn kans met een schot van net buiten de zestien. Bostyn doet wat hij al de hele wedstrijd doet, uitpakken met een knappe redding.

0-2 op een paar minuten
Na alle verloren kansen van STVV is het evenwel Zulte Waregem dat op voorsprong komt met een knappe goal van Dompé in minuut 51. Die snijdt vanaf links goed naar binnen, zet Caufriez in de wind met enkele overstapjes en mikt de bal dan heerlijk in doel. STVV beloont zichzelf zeker niet!

STVV krijgt meteen na de openingstreffer een nieuwe tik. Zulte Waregem schakelt snel om en Govea lanceert Bruno vier minuten na de openingstreffer. Die werkt de bal via de paal binnen. STVV zit plots in de penarie.

Waregem zit in een zetel, STVV en vooral de supporters balen. Hij heeft al wat laten liggen vanavond, maar nu is het wél raak voor Suzuki. Hij neemt een uitstekende lange bal van Durkin goed mee in de loop en tikt de aansluitingstreffer onder Bostyn in doel. Maar de VAR heeft hands gezien en dus gaat het feest niet door. Waar ze die hands gezien hebben, mag Joost weten: STVV werd onterecht door de VAR van de verdiende 1-2 gehouden 20 minuten voor tijd.

5-14Te laat en dus weg punten
Het antwoord van Suzuki op die onrechtvaardigheid komt er vlug. Zopas werd zijn treffer nog afgekeurd voor vermeende hands, in de 72ste minuut mag Suzuki wél juichen. Op een voorzet van Brüls kopt hij de aansluitingstreffer buiten het bereik van Bostyn. STVV blijft aandringen, maar de goal van Steuckers in de 94ste minuut komt er niet omdat Suzuki dom in buitenspel bleef staan.

Neen, dit was niet goed van STVV. Ze mogen dan misschien de VAR de schuld geven dat de 2-2 er niet kwam, maar dat de 3-1 er in de eerste helft niet kwam, heeft STVV volledig aan zichzelf te danken. Dit was zwak, tegen een ploeg die te pakken was. Peter Maes mag dan misschien de 10 kansen op een rij zetten in zijn analyse, wij hebben slechts één goal gezien van de Kanaries, en dat is te weinig. STVV heeft zich de kans om definitief richting veiliger oorden te trekken zelf door de neus geboord.

Drie matchen, drie nederlagen, tijd voor reflectie bij STVV. Of zoals dichteres Alice Nahon het schreef: “Het is goed in eigen hart te kijken, nog even voor het slapengaan…”